Oskrnavljen bilbord koalicije
Foto: Koalicija "Hrabro se broji"

Oskrnavljen bilbord koalicije "Hrabro se broji: Izloženi smo ruglu i uvredama

Koalicija ''HRABRO se broji'' saopštila je da su njihovi bilbordi ponovo meta vandalizma, te da su o tome obavijestili nadležne organe.

- Koalicija ''HRABRO se broji'' i danas je dan započela sa napadima i uvredama u izbornoj kampanji o kojima opet obavještava javnost i policija. Iako je potpisan kodeks međusobnog poštovanja, želje da izbori prođu u jednoj normalnoj atmosferi, drugi dan sinhronizovane akcije i napada za Aleksu i Dritana govore potpuno suprotno - saopšteno je iz te koalicije.

Ističu da je koalicije izložena ruglu, uvredama, "kako ličnim tako i zajedničkim skupnim imeniteljima za njene lidere i to na javno zakupljenim plakatima koji treba pozitivno da afirmišu politiku koju koalicija zastupa".

- Želimo da je vrijeme uvreda, ružnih riječi iza nas, da budemo ponosni na sebe što na ovim izborima posle 30 godina konačno imamo za koga da glasamo, što takmičimo u dobrim projektima i idejama, ali na žalost, mržnja i podjele su još veoma prisutne u našem društvu, kao i praksa uvreda i ponižavanja tokom demokratskog procesa koji se zove izbori. Isto tako, korupcionaški klanovi se bore za svoj opstanak u državi, te posebno je koalicija "Hrabro se broji" zbog svog programa koji je direktno uperen protiv njih na udaru ne samo kroz ono što javnost na bilbordima vidi - ističe se u saopštenju.

U koaliciji apeluju na sve učesnike u kampanji da se drže potpisanog kodeksa, te da se svi skupa potrude da izbori prođu u miru i poštovanju.

- Kako zbog nas samih, tako i zbog stranih posmatrača i novinara koji dolaze u Crnu Goru da izvještavaju o izborima, a Upravu policiju pozivamo da procesuira počinioce - poručuju u toj koaliciji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.