Konjević: Sazivanje sjednice Vijeća je zloupotreba institucija

Konjević: Sazivanje sjednice Vijeća je zloupotreba institucija

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević kazao je večeras da je odluka premijera Dritana Abazovića da sazove vanrednu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost - zloupotreba institucija u predizborne svrhe.

Podsjetimo, Portal RTCG objavio je večeras da će se na dnevnom redu sjednice naći i slučaj Do Kvona i lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića.

"Ovako izgleda zloupotreba institucija u predizborne svrhe. Lansiraš insinuacije. Onda sazoveš Vijeće. I to za nacionalnu bezbjednost. Da se bavi pogovaranjima o jednom od hiljadu kandidata za poslanike koji nije javni funkcioner. To prosto nije nadležnost Vijeća. A to je valjda važno", napisao je na Tviteru Konjević, bivši ministar odbrane i unutrašnjih poslova.

Ukazao je, između ostalog, i da se sve dešava četiri dana prije predizborne ćutnje.

"Toliko očigledno da je teško prećutati i kad posmatraš sa strane. Principa radi. Valjda za to postoje Ustavne i zakonske procedure. Jednakost pred zakonom. Tužilaštvo valjda, a ne politički organi. Nije sazivao Vijeće kada su ga sadašnji koalicioni partneri optuživali da je uzeo 21 milion. Kada je Momo Koprivica tvrdio da je dio mafijaških klanova i korumpiran od istih. Danas se 'ljubakaju' po promocijama. Od sujete ne vide da ovako najviše pomazu upravo PES-u", zaključio je Konjević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.