Šabović: Ideja SDP-a bez konkurencije, tri decenije bez afera

Šabović: Ideja SDP-a bez konkurencije, tri decenije bez afera

Pravi je trenutak da usljed afere Do Kvan, a u susret izborima, podsjetimo građane Crne Gore da je SDP jedini politički subjekat koji je uprkos više decenijskom trajanju uspio da ostane dosljedan i u vlasti i u opoziciji ne mijenjajući temeljne principe političke etike, demokratskog etosa, patriotizma i programskog djelovanja, istakao je član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Mirza Šabović.

“Partija koja traje 33 godine i koja je ostala izvan korupcionaških, duvansko-švercerskih i raznih drugih afera pa i onih koje se tiču sprege sa organizovanim kriminalom, položila je test političko-etičkog trajanja pred istorijom i građanima Crne Gore”, saopštio je Šabović.

Ističe da uprkos političkim greškama kojih je, kako je kazao, svakako bilo i kojih ima i danas, ni jedan funkcioner SDP-a, tvrdi šabović, obavljajući visoke državne funkcije nije zloupotrijebio svoj položaj niti se našao na potjernicama, u pritvoru ili na sky aplikacijama.

“Želim da budem u prethodnoj konstataciji vrlo precizan jer se ista odnosi na sistem vrijednosti članova partije koji su 2016. godine odlučili da nastave svoj ne baš lak politički put i kontinuitet u ovoj partiji, uprkos činjenici da ćemo narednih šest godina provesti u opoziciji, dakle naprijed navedena konstatcija se ne odnosi na one koji su ‘otpali’ od ovog sistema vrijednosti i koji su danas tamo gdje su i oduvjek bili”, dodao je Šabović.

Poručuje da nije samo u pitanju politička etika.

“SDP je u svom više decenijskom političkom djelovanju obogatio demokratski etos države pa je kroz svoje unutar-partijske reforme Crnoj Gori dao i prvu ženu na čelu političke partije ali i prvu ženu predsjedničkog kandidata što je poseban kuriozitet za prilično konzervativno društvo kakvo je naše. Bez obzira na skorija politička dešavanja i personalne konotacije u tom smsilu, poslali smo jasnu poruku da žene u SDP-u imaju potpuno jednake šanse da dođu do najviših partijskih funkcija što nije primjer u drugim političkim partijama. Činjenica da u SDP-u nema onih koji su svoje funkcije podredili ličnom bogaćenju, da nema onih koji su 90tih ideološki lutali, kao ni onih koji se nalaze u bjegstvu ili u pritvoru je jasan motiv za svaki napad na nas, ali isto tako i garant da će ova ideja živjeti i 11. juna preživjeti zbog neke bolje Crne Gore”, zaključio je Šabović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.