U Rijeci zaplijenjeno više od pola tone kokaina
(foto: Guliver)

U Rijeci zaplijenjeno više od pola tone kokaina

Više od pola tone kokaina vrijednosti oko 20 miliona eura zaplijenjeno je u zajedničkoj akciji policije i carine u riječkoj luci unazad mjesec i po dana, piše Jutarnji list.

Iz policije nisu željeli danas dati bilo kakav komentar na ovu informaciju.

Ipak, nezvanično hrvatski mediji saznaju da se kokain visoke čistoće nalazio u kontejnerima koji su pronađeni u terminalu luke, odakle su trebali biti dalje prevezeni kao kontejnerski teret kamionima do svojih destinacija, najvjerovatnije na područje zapadne Evrope.

Premda policija ništa nije željela reći o samoj zaplijeni, prema informacijama Jutarnjeg lista droga je pronađena u nekoliko raznih pošiljki, a ne na jednom mjestu.

Najveća evidentirana zaplijenjena je ona iz 1999. godine kada je u kontejneru upravo u riječkoj luci pronađeno 660 kgilograma kokaina.

Prošle godine u Luci Ploče pronađeno je 600 kilograma. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.