Vučić: Vrijeme da Priština napokon ispuni svoje obaveze

Vučić: Vrijeme da Priština napokon ispuni svoje obaveze

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je "vrijeme da Priština napokon ispuni svoje obaveze, a prije svih formiranje Zajednice srpskih opština" i pozvao međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak.

"Srbija je od prvog dana bila konstruktivan, dosljedan i pouzdan partner u svim procesima koji bi vodili očuvanju stabilnosti cijelog regiona. Poručio sam da je vrijeme da Priština napokon ispuni svoje obaveze, a prije svih formiranje Zajednice srpskih opština u skladu sa Briselskim sporazumom", naveo je on na Instagramu.

Nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom u Beogradu rekao je da "želi da vjeruje" da međunarodna zajednica ima mehanizme da izvrši uticaj na Prištinu.

"Želim da vjerujem da dio međunarodne zajednice koji ima najveći uticaj na Prištinu, ima i mehanizme koji mogu da dovedu do konačne realizacije obaveza koje je Priština prihvatila i potpisala prije više od jedne decenije", naveo je on.

Eskobar i Lajčak su juče bili u Prištini gdje su se sastali sa predsjednicom i premijerom Kosova i liderima opozicionih partija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.