Milatović sa Popom: Dijalogom sa političkim subjekatima pokazao sam neutralnost, neophodna imenovanja u pravosuđu
Foto: Kabinet Predsjednika Crne Gore

Milatović sa Popom: Dijalogom sa političkim subjekatima pokazao sam neutralnost, neophodna imenovanja u pravosuđu

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa ambasadorkom Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, tema razgovora bio je evropski put Crne Gore, nedavna posjeta Milatovića Briselu i učešće na Samitu Evropske političke zajednice u Moldaviji.

„I ovaj sastanak kao i moj odlazak u Brisel u prvu zvaničnu posjetu u mandatu Predsjednika države simbol su važnosti evropske agende za našu zemlju. Na Samitu u Moldaviji susreo sam se sa više od 30 evropskih lidera gdje sam u razgovorima istakao značaj političkih promjena u Crnoj Gori u cilju ubrzanja pristupnih pregovora“, kazao je Milatović.

On je u razgovoru istakao da su imenovanja u pravosuđu neophodna zbog čega je i pokrenut dijalog sa predstavnicima političkih subjekata koji učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima.

„Taj proces započeo sam prije izbora kako bih pokazao svoju neutralnost i bio siguran da je dijalog započet sa svim političkim akterima. Pozivu se odazvalo 12 od ukupno 15 izbornih lista koje su pokazale konstruktivan odnos. Odmah nakon izbora nastavićemo taj dijalog jer vjerujem da je jedan od prioriteta upravo izbor nosilaca pravosudnih funkcija u Parlamentu“, poručio je predsjednik države.

On je kazao da očekuje da parlamentarni izbori koji se održavaju u nedjelju proteknu u mirnoj i demokratskoj atmosferi.

Milatović je na Tviteru naveo da je sa Popom razgovarao o evropskoj budućnosti Crne Gore.

“Još jednom sam istakao spremnost naše zemlje za ubrzani proces reformi koji bi nas vodili ka punopravnom članstvu u EU u narednih pet godina”, naveo je Milatović na Tviteru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.