Medojević: Kvon živio u stanu Spajića u Beogradu
Nebojša Medojević

Lider PzP smatra da je predsjednik PES-a dio globalno organizovanog kriminala

Medojević: Kvon živio u stanu Spajića u Beogradu

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da je Milojko Spajić tajnim zaduženjem emitovanja državnih obveznica postao član organizivane kriminalne grupe.

Znao sam koje su procedure da bi se država zadužila i tu sam obratio pažnju kako on doživljava upravljanje prema javnim finansijama i kako se odnosi prema Ustavu i državi Crnoj Gori. Ta emisiji obveznica je bila kršenje Ustava jer tu odluku donosi Skupština - koja mora donijeti akt u odobrava emisiju za jedan euro, a ne za 750 miliona - izričit je Medojević.

Svako kršenje zakona u javnim finansijama je krivično djelo i ako neko koga ste zadužili da čuva državnu kasu zavuče ruku u džep u nekim zemljama to ima elemente veleizdaje,  istakao je Medojević.

Dodao je da je lako mogao da uoči da su prekršeni svi zakoni, Ustav i da je Spajić sa Krivokapićem prodao obvevznice na londonskoj berzi a da je vlada potom odlučivala o toj transakciji.

On dodaje da Spajić 2020. godine nije predložio budžet jer je sam odlučio da uvede privremeno finansiranje.

Medojević ističe da je to tada mogla da učini samo Skupština.

 Spajić je sve to ignorisao i sam donio odluku i uveo privremeno finananisiranje u kome sam odlučio kome će šta isplaćivati - dodao je Medojević.

Pitao je ko finansira kampanju Evrope sad.

 Da li se neko zapitao ko finansira njihove aktivnosti. Kad je PZP 2006. učestvovao na izborima, mi smo privatno finansirali tu kampanju. Iz kojih izvora se plaćaju bilbordi, spotovi. - pita se Medojević.

On ukazuje na to da je Spajić zatvorio Montenegro Airlines i da je otvorio drugu firmu - To Montenegro.

 Spajić je odlučio da kupi dva aviona bez motora od iste firme i oštetio Crnu Goru za 12 miliona dolara - skuplje nego što je trebalo. Koliko je sebi donio para od te transakcije? - pita Medojević.

Medojević se tokom pres konferencije osvrnuo i na Spajićevo interesovanje za kriptovalute.

 Da li je Do Kvon poznavao Spajića? Itekako ga je dobro poznavao. I sam je to priznao. Kvon je vjerovatno živio u stanu Spajića u Beogradu i postoje indicije da je Kvon kupio stan od Spajića - tvrdi Medojević, dodajući da su se njih dvojica družili.

 

Izvor: DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.