Mugoša: Izlizanim floskulama se pokušava relativizovati važnost istorijskih dostignuća do 30. avgusta

Mugoša: Izlizanim floskulama se pokušava relativizovati važnost istorijskih dostignuća do 30. avgusta

Izlizana floskula da ništa nije urađeno do 30. avgusta 2020, koja se građanima nameće kao narativ, služi za relativizaciju važnosti svih onih istorijskih dostignuća kakva su očuvanje građanskog mira i miltietničnosti, obnavljanje nezavisnosti Crne Gore, pozicioniranje Crne Gore kao prve naredne članice EU i ulazak u NATO, saopštio je na skupu u Zeti potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) i kandidat za poslanika na koalicionoj listi “Zajedno” Boris Mugoša.

“Svjesni smo da participiraju u vlasti u poslednje tri godine i oni koji ne dijele vrijednosti nezavisne i evroatlantske Crne Gore i da je ranije bila vlast kakva je bila u poslednje tri godine ne bi bio trasiran put savremene evropske i evroatlanske Crne Gore”, rekao je Mugoša.

Mugoša je u Zeti takođe govorio i o dijelu programa “Crna Gora u pokretu” koji se odnosi na oblast poljoprivrede.

“Pričao bih vam o poljoprivredi, mislim da je to ovdje važno za vas iz Zete jer imate nevjerovatne resurse da se bavite poljoprivredom. Napravili smo veoma ozbiljan program i u dijelu grantova za mlade farmere, bolje pozicioniranosti naših proizvoda na prodajnim mjestima, zaštite domaćih proizvodjača od nelojalne konkurencije i u dijelu onoga što opterećuje svakog poljoprivrednika a to je plasman proizvoda”, kazao je Mugoša.

On se osvrnuo na narativ kojim se služe politički konkureti koji, kako je istakao, besomučno ponavljaju floskulu - 30 godina svjesno izostavljajući poslednje tri godine njihove neuspješne vlasti.

“Čujem ovih dana da ništa dobro nije urađeno u prethodnih 30 godina. Iako uvijek ističem da je bilo grešaka dok smo vršili vlast, primjećujem da “slučajno” zaboravljaju da je već 33 godine, jer ovo nije 31. avgust 2020. godine već jun 2023, ali to je ta floskula kojom se želi relativizovatu društveno-politička agonija kroz koju prolazi Crna Gora u poslednje tri godine. I kad nešto razmislim možda su i u pravu, jer ako je sačuvan građanski mir devedesetih godina; ako je 2006. na jedan miran način pod jedinstvenim uslovima obnovljena nezavisnost Crne Gore; ako je 2017. godine Crna Gora ušla u NATO;  ako je Crna Gora  predvodnica u regionu na EU integracionom putu, možda je to za njih ništa. Da su oni tada bili na vlasti ove strateške vrijednosne odrednice samosvjesne Crne Gore bi možda bile zamijenjene nekim drugim”, zaključio je Mugoša.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.