Ukrajina negira da je pokrenula veliku ofanzivu u Donjecku
Foto: Beta

Ukrajina negira da je pokrenula veliku ofanzivu u Donjecku

Ukrajinska vojska je saopštila u ponedjeljak da nema informacija o velikoj ofanzivi, za koju je Rusija rekla da je Kijev pokrenuo na pet tačaka duž fronta u ukrajinskoj regiji Donjeck.

Moskva je u ponedjeljak saopštila da je spriječila veliki ukrajinski napad, u kom je učestvovalo šest mehanizovanih i dva tenkovska bataljona na jugu ukrajinske regije Donjeck.

"Nemamo takve informacije i ne komentarišemo bilo kakve laži", rekao je portparol generalštaba Ukrajinskih oružanih snaga na upit Rojtersa.

Savjetnik predsjednika Volodimira Zelenskog je upozorio da ne treba vjerovati ruskim izvještajima o borbama u Ukrajini.

"Ruski medijski izvještaji su odavno postali zaseban virtuelni metasvemir", napisao je na Tviteru Mihajlo Podoljak.

Ukrajina posljednjih nedjelja nastoji da oslabi ruske pozicije, ali su njeni planovi obavijeni velom tajne dok se priprema za pokretanje kontraofanzive.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.