Smijenjena direktorica Ispitnog centra i Upravni odbor
Vlada Crne Gore

Vlada donijela odluku

Smijenjena direktorica Ispitnog centra i Upravni odbor

Direktorica Ispitnog centra Crne Gore Dragana Dmitrović smijenjena je na telefonskoj sjednici Vlade, a kako je potvrđeno CdM-u, na sjednici je smijenjen i cijeli Upravni odbor na čijem je čelu Valentina Radulović.

Smjena dolazi nakon što je objelodanjeno da je više stotina maturanata na eksternom testu iz Crnogorskog – srpskog, bošnjačkog i hrvatskog jezika i književnosti dobilo nula bodova zbog prepisivanja.

Juče je iz Ministarstva prosvjete saopšteno da će preduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se zaštitio interes učenika i ispoštovao postignuti dogovor ministra prosvjete i roditelja na način da ni jedan učenik ne bude oštećen.

Iz Ministarstva prosvjete i Državne komisije za maturski i stručni ispit izrazili su očekivanje da Ispitni centar ponovo pregleda i vrednuje testove učenika koji nisu položili ispit iz predmeta Crnogorski-srpski, bosanski i hrvatski jezik.

Ranije juče se oglasila Komisija za ocjenjivanje maturskog/stručnog ispita iz CSBH jezika i navela da nema zakonsku mogućnost da ponovo ocijeni već ocijenjene testove i mijenja već utvrđene bodove. Oni su predložili da nezadovoljnima bude omogućeno polaganje u vanrednom junskom roku koji je planiran za 13. jun.

Nakon toga iz Ministarstva su odbacili tu mogućnost i jasno saopštili da testove treba ponovo pregledati.

Predstavnica roditelja maturanata koji nijesu prošli maturski ispit, Slađana Knežević, kazala je danas u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”da sa sigurnošću može da tvrdi da 553 maturanta neće izaći na vanredni rok 13. juna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.