Spajić: Nećemo pregovarati sa onima koji su sa DPS-om devastirali privredu
Milojko Spajić

“Politički partneri svi oni koji rade za bolje građana“

Spajić: Nećemo pregovarati sa onima koji su sa DPS-om devastirali privredu

Potencijalni partneri Pokreta Evropa sad nakon parlamentarnih izbora biće oni koji imaju političke volje, moralne odgovornosti prema građanima i njihovom životnom standardu i oni koji su iskreno podržali povećanje zarada svim zaposlenima programom Evropa sad 1, saopštio je lider te partije i nosilac liste Milojko Spajić. On je u intervjuu Portalu RTCG kazao da neće pregovarati sa onima koji su na čelu sa DPS-om "neodgovornim upravljanjem devastirali našu privredu", te osporavanjem uspješnog ekonomskog programa kočili razvoj naše zemlje.

Novinare je zanimalo planira li da se bavi ekonomskim ili identitetskim pitanjima tokom kampanje i eventualno ako budete dio buduće vlasti?

“Pokret Evropa sad! je nastao iz potrebe sve većeg broja građana da se kao društvo bavimo ekonomskim i suštinski značajnim temama i dobrobiti našeg stanovništva. Naše djelovanje se zasniva na težnjama da poboljšamo životni standard građana stvarajući nezavisne pojedince koji u konačnom mogu doprinijeti cjelokupnom društvenom napretku. I kao nosioci ključnih uloga u budućoj Vladi, nastavićemo da radimo onako kako smo to činili i tokom kampanja, promovišući ideju zajedništva, sloge i solidarnosti kao istinskih vrijednosti koje nas čine posebnim uvjereni da samo zajedno možemo, sprovesti ključne reforme koji će nam svima služiti“, kazao je Spajić.

Upitani su ko su potencijalni partneri Pokreta Evrope sad nakon izbora i da li postoji neko sa kim nećete pregovarati o formiranju nove Vlade?

“Naši potencijalni partneri su oni koji imaju političke volje, moralne odgovornosi prema građanima i njihovom životnom standardu i oni koji su iskreno podržali povećanje zarada svim zaposlenima programom Evropa sad 1.0. Nećemo pregovarati sa onima koji su na čelu sa DPS-om neodgovornim upravljanjem devastirali našu privredu, te osporavanjem uspješnog ekonomskog programa kočili razvoj naše zemlje“, dodao je Spajić.

Dodao je da oni subjekti koji budu podržali povećanje prosječnih i minimalnih primanja, te izgradnju infrastrukturnih projekata, kao i reforme u domenu tržišta rada biće naši partneri u budućoj izvršnoj vlasti.

Takođe, poručili su da će biti stub koji će okupiti sve one koji su spremni da se uključe u proces jačanja institucija i ubrzane integracije u Evropsku uniju.

Novinare je zanimalo koji su planovi kada se radi o spoljnoj politici i da li podržavate Open Balkan?

“Kao dio nove Vlade, bićemo posvećeni ispunjavanju obaveza prema građanima, poštujući sve međunarodne obaveze i stvarajući snažna partnerstva sa međunarodnim institucijama, investitorima i svima koji vide potencijal za saradnju sa našom zemljom. Fokusirajući se na širi međunarodni kontekst, mislim da nijedna regionalna i međunarodna inicijativa ne treba da bude cilj, već posledica naše unutrašnje uređenosti. Stoga, Pokret Evropa sad! neće biti protiv bilo koje regionalne inicijative kompatibilne sa Berlinskim procesom, a koja se nakon opsežne studije ispostavi ekonomski opravdana za Crnu Goru“, naglašava Spajić.

Novinari su za kraj upitali Spajića šta bi izdvojio kao najvažniju poruku biračima?

“Najvažnija poruka biračima je da shvate značaj svoje uloge u procesu odlučivanja i prava da biraju i budu birani. Shodno tome i da razmišljaju kao slobodni, nezavisni pojedinci, spremni da daju doprinos društvenom napretku. Od osnivanja Pokreta vidjeli smo koliko su političke partije promijenile svoju “ponudu” i počele da nude bolji život građanima i raduje me što smo ih doveli u situaciju da se takmičimo idejama i reformama, a ne držanjem u stanju tenzija i podjela“, zaključio je Spajić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.