Vučić: Raspisaću izbore, spreman sam i da poginem
Aleksandar Vučić

Vučić: Raspisaću izbore, spreman sam i da poginem

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na sastanku s premijerkom Anom Brnabić i najužim krugom saradnika izjavio da je "spreman da pogine, ali da neće prepustiti vlast bez izbora", prenijelo je više provladinih medija u toj zemlji.

"Raspisaću sve izbore, sit sam svih prevara, spreman sam i da poginem, uopšte se ne plašim! Evo, čekam te kukavice da dođu da me ubiju, ali nikada im neću prepustiti vlast bez izbora", rekao je Vučić.

Mediji, među kojima su Informer i Večernje novosti, navode da će Vučić u četvrtak, na sjednici Vlade na koju je pozvan, objaviti "sudbinski važnu odluku koja će odrediti budućnost zemlje i građana", a pominje se raspisivanje izbora ili promjene u vladi.

Širom Srbije se pet nedelja unazad održavaju protesti "Srbija protiv nasilja", kao odgovor na dva masovna zločina u kojima je ubijeno 18 osoba.

Najmasovnija okupljanja su u Beogradu gdje svakog petka ili subote šeta više desetina hiljada ljudi.

Zahtjevi protesta su smjena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa BIA Aleksandra Vulina, smjena Savjeta REM-a, ukidanje rijaliti programa u kojima se promoviše nasilje, oduzimanje dozvola za nacinalne frekvencije televizijama Pink i Hepi, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i smjena rukovodstva RTS-a.

Jedini zahtjev sa početka koji je do sada ispunjen je ostavka ministra prosvjete Branka Ružića.

Vučić je više puta izjavio da je rijaliti program na Pinku ukinut, mada se on i dalje emituje, a ponovio je i da nikada neće smijeniti Gašića.

 

 

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.