ODT formiralo predmet zbog reizbora Raonića
Boris Raonić

ODT formiralo predmet zbog reizbora Raonića

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici po službenoj dužnosti formiralo je predmet nakon odluke Savjeta RTCG-a da ponovo imenuje Borisa Raonića za generalnog direktora Javnog servisa.

To je za portal Dan potvrdio rukovodilac ODT-a Duško Milanović.

Savjet je u četvrtak ponovo na čelo javnog servisa postavio Raonića uprkos tome što je Viši sud njegovo imenovanja proglasio nezakonitim. Stoga, ODT je pokrenulo postupak, kako bi utvrdili da li ima elemenata nekog krivičnog djela. ODT je formiralo predmet protiv Raonića i članova Savjeta RTCG-a.

U Media centru su nakon reizbora Raonića saopštili da su predsjednik i četiri člana i članice Savjeta RTCG-a sproveli pravno nasilje.

Takođe, Institut za medije je saopštio da ponovnim imenovanjem Raonića, i pored pravosnažne presude Višeg suda da je on nezaknito imenovan na tu dužnost, članovi koji su podržali takav izbor, doveli su u sumnju javnost čije interese zastupaju u medijskoj kući od ključnog značaja za demokratizaciju društva.

Podsjećamo, Viši sud u Podgorici donio je pravosnažnu persudu da je Boris Raonić u avgustu 2021. godine nezakonito izabran za generalnog direktora Javnog servisa RTCG.

 

Izvor: DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.