Mugoša u Danilovgradu: Bavićemo se svim kategorijama društva koje su zapostavljene u prerhodne tri godine
Boris Mugoša

Mugoša u Danilovgradu: Bavićemo se svim kategorijama društva koje su zapostavljene u prerhodne tri godine

Potpredsjednik SD-a i kandidat za poslanika na koalicionoj listi „Zajedno – za budućnost koja ti pripada”, Boris Mugoša obraćajući se okupljenima na skupu u Danilovgradu podsjetio je na oblasti predizbornog programa koalicije, koji obuhvata sve kategorije društva, s posebnim osvrtom na ranjive grupe.

Mugoša je takođe izrazio zabrinutost nedavnim nemilim događajima koji su se odvijali u dvorištima škola, vršnjačkim nasiljem i mnogim anomalijama kod naše omladine što je kako je istakao posljedica ambijenta u kojem živimo.

On je prisutnima približio prioritete koalicionog programa koji su oslonjeni na realne potrebe društva.

Bavili smo se i činjenicom da imamo mali obuhvat djece u predškolskim ustanovama. Bavili smo se i činjenicom da imamo ogromne migracije, da nam dvije trećine Crne Gore, odnosno opština u Crnoj Gori ima negativan prirodni priraštaj. Bavili smo se i položajem osoba sa invaliditetom, ali i položajem romske i egipćanske populacije. Bavili smo se i mladima, jer vidite po anketama da veliki dio mladih želi da napusti našu zemlju - kazao je Mugoša.

Mugoša je istakao da su u prethodne tri godine bile zapostavljene kategorije koje su posebno pogođene aktuelnim rastom troškova života.

- Bavili smo se i onim kategorijama koje su potpuno zaboravljene u prethodne tri godine divljanja cijena, a to su korisnici materijalnih davanja, korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice i tuđe njege i pomoći koji dobijaju mizernih 80 eura mjesečno, nezaposlenima kojih ima preko 40 hiljada i penzionerima kojima je penzija u ovom periodu drastičnog rasta troškova života simbolično povećana za par eura - rekao je Mugoša.

On je naglasio da je održivost zdravstvenog sistema već ugrožena, ali da ne treba dozvoliti urušavanje penzionog sistema.

- Ugrožena je održivost zdravstvenog sistema. Presipali su iz šupljeg u prazno. Pogledajte što nam se dešava s nedostatkom ljekova, nedostatkom sredstava za vještačke oplodnje i sl. a ima za neke druge stvari para iz budžeta. I što sad planiraju, da uruše i penzioni sistem. E to nećemo nikako dozvoliti - zaključio je Mugoša.

 

Izvor: DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.