Koprivica: Knežević izrastao u vrsnog političara, donijeće promjene Crnoj Gori
Dragan Koprivica

Koprivica: Knežević izrastao u vrsnog političara, donijeće promjene Crnoj Gori

Imajući u vidu i dosadašnji tok kampanje za parlamentarne izbore 2023. godine, apsolutno je jasno da će Koalicija Za budućnost Crne Gore, sa prvim čovjekom na njenoj listi, prof. Milanom Kneževićem, ostvariti izuzetne rezultate, i još jednom potvrditi ugled koji ima kod velikog broja građana, ocijenio je Dragan Koprivica, šef medijskog centra DNP-a.

“Milan Knežević je bio i ostao osvjedočeni borac za pravdu, poštenje i ugled Crne Gore, i to je dokazao dosad nebrojeno puta. Zato je Crnoj Gori danas apsolutno jasno da je upravo Knežević ličnost od najvećeg povjerenja, u čiju riječ se može uzdati svaki čestiti građanin, u hrabrost i principijelnost tokom svih ovih godina. Knežević je upravo u ovom vremenu sazreo kao ličnost i političar, i ima ogroman ugled u Crnoj Gori, što mu ni politički protivnici ne mogu osporiti”, istakao je Koprivica.

U nadi da će parlamentarni izbori dokazati, kako je kazao, nespornu snagu Koalicije Za budućnost Crne Gore, i respektabilnu poziciju Kneževića, “budućeg premijera nove i najzad prave Vlade”, ovoj državi, smatra Koprivica, predstoji miran period suživota i napretka svih građana, svih vjera i nacija, povratak pravnoj državi, koja “više neće biti crna tačka na Balkanu i drugo ime za korupciju, šverc, kriminal na najvišem nivou, uz instrumentalizovane sudske, policijske i druge strukture”.

Koprivica ocjenuje da kratkim pregledom izjava Milana Kneževića lako možemo uočiti da se u kampanji za parlamentarne izbore “mudro fokusira na neuralgične tačke iz bliske prošlosti i današnjice”, i uspijeva, kaže, da pošalje državničke poruke, “dostojne iskusnih i priznatih političara”.

“Knežević tokom svojih nastupa dokazuje da se njegovoj čvrstoj riječi može vjerovati. On govori realno, mudro i dostojanstveno, uz dobru viziju kretanja Crne Gore naprijed, u evropske integracije, uz podizanje životnog standarda građana. Kroz poruke Kneževića, koje je već dosad uputio tokom brojnih susreta s građanima na odlično posjećenim tribinama diljem Crne Gore, jasno se vidi da Knežević ima jasno zacrtane puteve kako da država i njeni građani izađu iz začaranog kruga jednog promašenog i korumpiranog režima”, naglašava šef medijskog centra DNP-a.

Između ostalog, ukazuje Koprivica, na tribinama je istakao da “nije čovjek koji će štititi interese građevinskih tajkuna, nego obespravljenih građana, na koje je bivša vlast bila potpuno zaboravila”.

“Po pitanju multinacionalnog sklada ukazuje na snažnu potrebu da u svakoj Vladi budu nacionalne manjine, ali i da se pritom javno kaže da istinske Vlade nema bez učešća u njoj i Srba. Istovremeno, Knežević naglašava i da su Bošnjaci, Albanci i drugi manje brojni narodi braća srpskom narodu u Crnoj Gori, i da svi zajedno treba da doprinesu miru i pomirenju u ovoj zemlji”, dodao je on.

saskupaZBCG

U vezi sa pozicijom države u međunarodnim okvirima Knežević, prema mišljenju Koprivice, decidno ističe da građani treba da odluče „da li ćemo živjeti u ambasadoristanu ili u Crnoj Gori“.

On pritom, kaže Koprivica, jasno ukazuje na pravo nezavisne države da drži do svog digniteta na domaćem i međunarodnom nivou.

“Takođe se dotiče i svakodnevnih problema građana stavljajući u fokus i obavezu povratka zimnice, toplog obroka i regresa, a na širem planu ističe da će Koalicija Za budućnost Crne Gore, i on, kao prvi na njenoj listi, učiniti sve na planu formiranja Ministarstva protiv organizovanog kriminala i korupcije, uz pooštravanje krivičnog djela primanja i davanja mita, pri čemu svi političari nakon 1990. godine treba da budu u obavezi da dokažu porijeklo svoje imovine, a, ako to ne mogu – da je vrate državi”, rekao je KOprivica.

Da Knežević direktno konkretizuje “neuralgične tačke današnje Crne Gore” u osvit parlamentarnih izbora dokaz je, smatr šef medijskog tima DNP-a, i to što je na skupu u Mojkovcu javno ukazao da će Koalicija ZBCG učiniti sve da spriječi “ambasadorski plan da u Crnoj Gori zavlada koalicija PES i DPS”.

Tada je rekao, podjeća Koprivica, i da su za Koaliciju Za budućnost Crne Gore „izbori 11. juna jednako važni kako se ne bi ponovio ekspertsko-ambasadorski model sastavljanja Vlade po principu da Srbi iz ovog političkog saveza prvo ne mogu u bezbjednosni sektor, a zatim da uopšte ne mogu biti dio nje.“

“Na predizbornom skupu u Mojkovcu istakao je da će svima onima „koji su u ovom trenutku prešli 61 godinu života, a nemaju dovoljno godina radnog staža, kada napune 67 godina“ biti uvedena „doživotna staračka naknada u iznosu od polovine minimalne penzije.
Prilikom posjete Zimovniku (Vladičinoj kuli) Vladike Petra Prvog Petrovića Njegoša na Karuču, Knežević je ukazao na nebrigu države oko istorijskih spomenika, naglašavajući koliko je značajno obnoviti to i takva zdanja i zaštititi ih od dalje devastacije, jer na prvom mjestu više nije političko pitanje, već ljudski odnos prema našoj istoriji i Crnoj Gori”, rekao je šef medijskog tima DNP-a.

Koprivica podsjeća da je Knežević na skupu podrške u Nikšiću iskazao punu podršku Srbima na Kosovu, te da “Srbima više niko neće prijetiti progonima, pogromima i traktorima, jer smo sada složni, jedinstveni“.

Rekao je i sljedeće: „Šaljemo podršku koja treba da osnaži duh i krepkost našeg naroda, koji je ovih dana u teškim mukama, ali i u velikom podvigu na Kosovu i Metohiji.“

“Prilikom posjete Opštini Zeta, u pratnji predsjednika Opštine Zeta, Mihaila Asanovića, istakao je da planira omogućavanje podsticaja svim poljoprivrednim proizvođačima, te da treba zaštititi svakog proizvođača koji istinski želi da radi i privređuje. Na skupu u Kolašinu naglašena je podrška napredovanju Crne Gore ka EU, kao i da Otvoreni Balkan treba da bude jedan od ključnih državnih projekata. Knežević je iskazao spremnost oko predloga izmjene i dopune Zakona o radu, da se minimalna plata od 450 eura poveća za 13 procenata, da se penzije usklađuju sa rastom plata, i da se u dogovoru sa Srbijom otvore dvije fabrike na sjeveru Crne Gore, uz uključivanje kineskih kompanija”, ukazuje Koprivica.

Knežević je u Beranama, između ostalog, podsjetio je Koprivica i na taj skup, javno upozorio i da se ne smije dozvoliti “povampirenje DPS-a”, koji koristi sve moguće načine eventualnog povratka na vlast.

“Očigledno, čitavim setom predloga i konstruktivnih pristupa rješavanju nagomilane političke krize u Crnoj Gori u susret parlamentarnim izborima, Milan Knežević je u vrhu liste onih političara koji će donijeti promjene Crnoj Gori i vraćanje države i naroda njihovim osnovnim vrijednostima, uz poštovanje evropskih vrijednosti na putu ka Evropskoj uniji”, rekao je on.

Koprivica ocjenjuje da je Knežević izrastao “u vrsnog političara”.

“Knežević je izrastao u zaista vrsnog političara, odgovornog čovjeka i sagovornika građana, kojem se može vjerovati, i koji će na mjestu premijera nakon parlamentarnih izbora dokazati svoje prave ljudske i stručne vrijednosti, na dobrobit naše multikonfesionalne i multinacionalne Crne Gore. U tome mu treba iskreno pomoći, u korist svih građana ove zemlje, i dati najveći broj glasova Koaliciji Za budućnost Crne Gore, njenim liderima, Andriji Mandiću, Maksimu Vučiniću, i prvom na njenoj listi, profesoru, književniku i političaru, i budućem premijeru, Milanu Kneževiću”, zaključio je Koprivica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.