Policija u Šavniku i Plužinama pronašla oružje i municiju, krivična prijava protiv jedne osobe

Policija u Šavniku i Plužinama pronašla oružje i municiju, krivična prijava protiv jedne osobe

Službenici policije su, u aktivnostima koje sprovode u cillju pronalska oružja i drugih nedozvoljenih predmeta, u pretresima u Šavniku i Plužinama pronašli oružje i municiju, i podnijela krivičnu prijavu protiv S.M. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako su naveli u saopštenju, policijski službenici Regionlnog centra bezbjednosti „Zapad“, Stanice policije Šavnik u pojačanim aktivnostima koje se kontinuirano sprovode u cillju pronalska oružja i drugih nedozvoljenih predmeta su sinoć, pola sata nakon ponoći, na magistralnom putu Nikšić – Šavnik, u mjestu Vojnik, kontrolisali vozilo kojim je upravljao B.Đ. (23), a sa kojim se u vozilu nalazio S.M. (23).

“Izvršenim pregledom lica i vozila kod suvozača S.M je pronađen pištolj marke Zastava Arms model M70A 9 mm Luger, sa okvirom i šest komada municije, kao i lovački nož. U vozilu je pronađena i kutija sa 31 komadom municije kalibra 9 mm. Ovo lice je tada predalo policijskim službenicima dozvolu za držanje i nošenje oružja”, kazali su iz policije.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio da se protiv S.M. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“U toku postupka se nastavljaju izviđajne mjere radnje u cilju utvrđivanja pod kojim okolnostima su licu S.M izdate saglasnosti dozvole držanja i nošenje oružja i ispitaju sve okolnosti za davanje dozvole istom”, dodaju u saopštenju.

Takođe, navode iz UP, u odvojenim aktivnostima usmjerenim na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu, policijski službenici Regionalnog Centra Bezbjednosti „Zapad“ – Stanice policije Plužine su juče, shodno naredbi Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice N.D. (48) u mjestu Ravno u pograničnom pojasu.

“Tom prilikom su pronašili 10 komada puščane municije kalibra 7×57, 19 komada puščane municije kalibra 223 remington i 23 komada puščane municije – patrona. Nakon sprovedenog vještačenja oduzete municije u Forenzičkom centru Uprave policije slijedi eventualna kvalifikacija djela”, zaključili su u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.