“Mi možemo za građansku Crnu Goru”: Bijelo Polje primjer zanemarenog grada a štetu trpe građani

“Mi možemo za građansku Crnu Goru”: Bijelo Polje primjer zanemarenog grada a štetu trpe građani

Koalicija “Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru” u sklopu radne posjete Bijelom Polju kroz kontakte sa građanima ostvarila je uvid u probleme koji ih tište, saopšteno je iz te koalicije.

Od nekada prepoznatog grada na sjeveru sa razvijenom privredom Bijelo Polje je, ocjenjuju, postalo grad iz kojeg se masovno odlazi, jer su perspektive naročito za mlađu populaciju svedene na minimum.

“Građani su prenijeli brojna očekivanja koja imaju potencirajući neophodnost u iznalaženju rješenja za sve češću urbanističku devastaciju urbanog jezgra grada nedostatke parking prostora, ali i nedovoljan broj kulturnih i sportskih sadržaja, pa sve do onih koji se tiču zdravlja građana poput zagađenja životne sredine i neriješenog pitanja izgradnje azila za napuštene životinje, koji za posledicu ima veliki broj pasa lutalica na ulicama grada”, kazali su iz koalicije “Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru”.

Poručuju da će se svim pomenutim problemima pozabaviti nakon 11.juna.

“Svim ovim problemima, ali i onim koji se tiču migracija stanovništva koji su nastali nemarom republičkih i lokalnih vlasti u dužem vremenskom periodu, a posljedica su niskog životnog standarda predstavnici koalicije “Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru” će se aktivno pozabaviti nakon 11.juna kada će biti u prilici da usmjeravaju političke i privredne tokove života u Crnoj Gori. Tada ćemo otpočeti sa sa procesom ravnomjerne regionalne razvijenosti i time stvoriti uslove da sjever Crne Gore bude mjesto investicija pa samim tim i života dostojnog čovjeka”, ističu u saopštenju.

Posjeta koalicija “Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru” Bijelom Polju zavšena je, kako su naveli, polaganjem vijenaca na Spomeniku Slobode i posjetom Parku pjesnika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.