Adžić: Oko 200 najvećih kriminalaca više ne šeta ulicama Crne Gore
Filip Adžić

Ministar unutrašnjih poslova tvrdi da je bezbjednosna situacija bolja nego prethodnih godina

Adžić: Oko 200 najvećih kriminalaca više ne šeta ulicama Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić kazao je da oko 200 najvećih pripadnika kriminalnih klanova više ne šeta ulicama Crne Gore, najavljujući intenzivne aktivnosti Uprave policije i tužilaštva u narednom periodu.

Adžić je za TV A plus rekao da je bezbjednosna situcija u našoj državi povoljnija nego što je bila ranije.

Značajno je bezbjednija zemlja nego što je bila prije godinu, ili tri do pet godina. Na ulicama Crne Gore svjedočili smo gotovo svakodnevnim obračunima, ubistvima u prisustvu građana, nevinim žrtvaama, noćnom podmetanju eksploziva, prebijanju građana od strane pripadnika kriminalnih organizacija... Sve to što je bila konstantna praksa prethodnog režima, danas nije situacija - ocijenio je Adžić.

Prema njegovim riječima, ne postoji nijedan građanin u Crnoj Gori za kojeg se može reći da je iznad zakona i crnogorskih institucija, a da je povlašćen.

 Ne možete očekivati da u bilo kojem momentu, u slučaju da se ogriješi o zakon, građanin ne bude sankcionisan ili ne bude uhapšen ili tretiran od strane crnogorskih institucija. Takav ne postoji u Crnoj Gori i to je najveći iskorak koji je Vlada napravila - nagladsio je Adžić.

On je istakao da su napadnute sve kriminalne grupe u Crnoj Gori.

 Mi danas imamo oko 200 najvećih kriminalaca koji nisu na ulicama naše zemlje. Onda možemo reći da je situacija povoljnija i bezbjednija nego što je bila ranije - naglasio je Adžić.

Ministar je najavio da se ubrzo može očekivati intenzivne aktivnosti Uprave policije i tužilaštva.

 Naš posao nije završen, on je tretirao do sada najistaknutije članove, ali u budućem periodu biće tretirani oni koji su visoko pozicionirani i oni koji su na nižim pozicijama u hijerarhiji kriminalnih kriminalnih struktura - poručio je Adžić.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.