Aerodrom Podgorica: Taksisti prave gužve i stvaraju neprilike turistima
Aerodromi Crne Gore

Aerodrom Podgorica: Taksisti prave gužve i stvaraju neprilike turistima

Aerodromi Crne Gore prinuđeni da se ponovo obrate nadležnim institucijama kako bi se se nakon višegodišnjih bezuspješnih napora, sistemski riješio problem protivpravnog prisustva i boravka taksista koji nemaju pravni osnov za pružanje taksi usluga ispred terminalne zgrade Aerodroma Podgorica i koji svojim neprikladnim ponašanjem narušavaju ugled države nasrtanjem na putnike koji nam se na to maltretiranje učestalo i opravdano žale, saopšzteno je iz ACG.

Aerodromi Crne Gore pozvali su Upravu policije, ali i Glavni grad, Komunalnu policiju, Komunalnu inspekciju i Opštinu Zeta da u okviru svojih nadležnosti preduzmu sve raspoložive mjere i radnje i da doprinesu da se kvalitetnom saradnjom i zajedničkim snagama otklone sve ove smetnje.

"Ispred terminalne zgrade Aerodroma Podgorica postoje 24 parking pozicije koje se nalaze na dvije fizički odvojene lokacije - na jednoj je 14, a na drugoj 10 parking pozicija, koje se izdaju u zakup i to na osnovu javnog poziva u skladu s propisima. Posljednji javni poziv objavljen je 24. februara 2023. godine, a ponude su otvorene 14. marta. Odabrana je jedina i uz to ispravna ponuda koja je stigla i to za partiju I - za 14 parking pozicija. Sa ovom firmom je zaključen ugovor o zakupu što znači da je samo jedan taksi prevoznik ovlašćen da koristi naznačene parking pozicije. Obaveza Aerodroma Podgorica, shodno ugovoru, je da im omogući nesmetano pružanje taksi usluga", navodi se u saopštenju Aerodroma Crne Gore.

Međutim, kako kažu, u praksi se gotovo svakodnevno dešava da taksisti koji nijesu ovlašćeni, masovno uzurpiraju zakupljene parking pozicije, ali i autobusko stajalište, kompletnu saobraćajnicu i zelene površine.

"Osim što stvaraju gužvu i prave neprilike turistima koji stignu u Podgoricu, na ovaj način ugrožavaju sigurnost i bezbjednost odvijanja drumskog saobraćaja ispred aerodroma. Služba bezbjednosti Aerodroma Podgorica, bez obzira na kontinuirana upozorenja o koja se ova lica oglušuju, nema nadležnosti da ta lica procesuira, zbog čega pozivamo sve nadležne institucije da se uključe i ulože dodatne napore kako bismo uspjeli da sistemski riješimo ovaj problem", navodi se u saopštenju.

Aerodrom Podgorica ujedno i granični prelaz što znači da je izlazak iz aerodromske zgrade ujedno i prvi susret turista sa našom državom "zbog čega prepoznajemo interes najšire zajednice da prvi utisak bude primjeren i gostoljubiv".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.