Marković: Da se Belveder ponovi, opet bih bila tamo
Foto: LP

Marković: Da se Belveder ponovi, opet bih bila tamo

Odbornica Liberalne partije (LP) u Nikšiću, Jelena Marković, saslušana je danas u Osnovnom državnom tužilaštvo na Cetinju zbog učestvovanje na protestima povodom ustoličenja mitropolita crkve Srbije Joanikija Mićovića u Prijestonici, 4. i 5. septembra 2021. godine, prenosi Portal Analitika.

- Da se Belveder kojim slučajem ponavlja iz istih ili sličnih razloga, ja bih opet bila đe i tada - kazala je Marković u izjavi za Portal Analitika i dodala da je sraman je pokušaj kriminalizacije ovog protesta.

Belveder građanski otpor Crnogoraca

Ona je podsjetila da je Belveder bio demokratski i građanski otpor Crnogoraca sve tri vjere, koji je došao da mirno izrazi svoj protest.

- Zbog ponižavanja Cetinja nasilinim ustoličenjem mitropolita crkve Srbije koje je na kraju izvedeno brutalnom policijskom torturom, odnosno, desantom nad nedužnim građanima kojim smo svi ugroženi - naglasila je Marković

Ocijenila je da je poziv suda pokušaj „predizbornog linča i jasna namjera zastrašivanja od strane premijera u tehničkom mandatu“.

Zašto tim Ombudsmana nije bio na Cetinju

Marković je, takođe, upitala Ombudsmana Sinišu Bjekovića ko je spriječio da njegov tim da bude 4. i 5. septembra na Cetinju.

- Zašto su umjesto na Cetinju, đe je epicentar i sušta potreba da bude, tim zaštitnika ljudskih prava i sloboda bio pred Hramom u Podgorici đe nije bilo nikakve opasnosti? Zašto je izostala kontrola rada policije toga dana od strane tako važne institucije? Zašto se isto prenijelo i na događaje 13 Jula u Nikšiću - upitala je odbornica Liberalne partije u Nikšiću.

Prijava bez osnova za krivično gonjenje

Njena branilac, advokat Nikola Martinović je rekao da krivična prijava koja im je predočena ne daje osnova za krivično gonjenje za djela koja su u prijavi navedena.

- Za pozivanje na otpor mora biti identifikovano lice koje se poziva na otpor, a kod radnje podstrekivanja moraju biti poznati podstrekač i podstreknuti, a u ovom slučaju ni jedan od tih elemenata nije naveden - poručio je Martinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.