Milatović: Političke promjene koje se dešavaju u Crnoj Gori dodatno konsoliduju demokratiju u zemlji
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore se u Briselu sastao sa Fon der Lajen i Mišelom

Milatović: Političke promjene koje se dešavaju u Crnoj Gori dodatno konsoliduju demokratiju u zemlji

Svoju prvu zvaničnu posjetu Evropskoj uniji Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović završio je danas sastancima sa Predsjednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen i Predsjednikom Evropskog Savjeta, Šarlom Mišelom.

Svojim sagovornicima Milatović je prenio poruku snažne posvećenosti Crne Gore da u što skorijem roku odlučno okonča reforme u oblasti vladavine prava i dobije završna mjerila, kako bi u sljedećih pet godina postala prva naredna punopravna članica Evropske Unije. 

Na taj način, Crna Gora bi pokazala da je proširenje EU i dalje moguće i opipljivo, što bi poslužilo kao najbolji primjer ostalim državama Zapadnog Balkana i Istočne Evrope da ovaj geopolitički momenat iskoriste za konsolidaciju Evrope ujedinjene oko vladavine prava, ekonomskog prosperiteta i demokratskog upravljanja.

foto3

Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Milatović je iskoristio priliku da dvoje čelnika Evropske Unije pozove da uskoro posjete Crnu Goru i nastave zajednički rad na evropskoj agendi.

“Upravo sam završio sastanke sa predsjednicom Evropske komisije gospođom fon der Lajen i sa predsjednikom Evropskog Savjeta gospodinom Mišelom. Prenio sam im da upravo političke promjene koje se dešavaju u Crnoj Gori znače dodatno konsolidaciju naše demokratije i postojanje snažne političke volje da zemlja napreduje dodatno brže na svom evropskom putu.

Sa druge strane, dobio sam zaista ohrabrujuće poruke snažne podrške na tom putu od strane visokih evropskih zvaničnika. Dodatno, ohrabruje i dodatna finansijska podrška koja će stići u narednom periodu kako bi Crna Gora izgradila svoju infrastrukturu. Naravno, negdje smo se složili da akcenat u narednom periodu treba dodatno da bude na vladavini prava, ali mislim da su upravo i ovi današnji sastanci jedan dobar korak naprijed ka onom planu koji sam upravo izložio a to je da Crna Gora u narednih pet godina konačno postane punopravna članica Evropske Unije (EU).

Nastaviću da radim snažno na crnogorskoj evropskoj agendi i siguran sam da ću zajedno sa Vladom, Skupštinom i sa cjelokupnim crnogorskim društvom na kraju i uspjeti da uvedem zemlju u EU.”, naveo je Milatović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.