Tičić: Tražićemo skraćenje mandata Skupštini opštine i raspisivanje izbora
Milan Tičić, Foto: DPS

Tičić: Tražićemo skraćenje mandata Skupštini opštine i raspisivanje izbora

Nakon odluke suda da odbije zahtjev Opštine Budva da pritvoreni Milo Božović nastavi sa potpisivanjem službenih dokumenata u zatvoru, stekli su se svi uslovi da se skrati mandat lokalnom parlamentu i da se raspišu vanredni lokalni izbori na jesen, saopštio je Milan Tičić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva.

Izbori su kako poručuje Tičić jedini logičan izlaz iz nenormalne situacije u kojoj su se našli Budva i njeni građani, nakon propalog pokušaja Demokratskog fronta da izmjesti kancelariju predsjednika Opštine Budva u spuški zatvor.

Ne smije se dodaje tolerisati da u opštini koja predstavlja centralnu osovinu crnogorskog turizma, njen uhapšeni predsjednik koji se sumnjiči za najteža krivična djela, zajedno sa svojim partijskim kolegama, ugrožava osnovna prava zaposlenih, da budu isplaćeni za svoj rad.

“Nepodnošljiva lakoća sa kojom je DF odbio naš konstruktivan predlog da iz svojih redova izaberu potpredsjednika ili predsjednika opštine, te da se na taj način omogući redovna isplata plata radnicima i funkcionisanje lokalnih službi tokom sezone, a da na jesen otvorimo dijalog o izborima, ogoljava dubinu problema kojeg živimo u Budvi“, naglašava Tičić.

Obavijestio je javnost u Budvi i Crnoj Gori da će Klub odbornika Demokratske partije socijalista uputiti zahtjev za sazivanje kolegijuma predsjednika Skupštine, na kojem će predložiti potpisivanje inicijative za održavanje vanredne sjednice povodom skraćenja mandata Skupštini opštine Budva.

Pozvali su sve političke subjekte, uključujući i odbornike DF-a, da se suoče sa ovom novom okolnošću i da u narednim danima postupamo odgovorno, i u najboljem interesu Budve i njenih građana.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.