Zelenski: Budućnost Ukrajine je u NATO i EU
Volodmir Zelenski

Zelenski: Budućnost Ukrajine je u NATO i EU

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je njegov dolazak na Samit Evropske političke zajednice poruka Ukrajine da podržava Moldaviju.

Zelenski je, po dolasku u Mimi zamak, na 35 kilometara od Kišinjeva, rekao da su dvije zemlje išle kroz istoriju rame uz rame i izrazio zahvalnost moldavskoj predsjednici Maji Sandu na prihvatanju izbjeglica iz Ukrajine.

“Naša budućnost je u EU. Ukrajina je spremna da bude dio NATO“, rekao je Zelenski novinarima.

On je naglasio da su bezbjednosne garancije važne zbog ruske agresije na Ukrajinu i potencijalnih napada na druge.

Zelenski je rekao da ih generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg podržava, ali da su im potrebne sve snage i saveznici.

“Mir se može postići ili pobjedom Ukrajine ili povlačenjem Rusije“, naglasio je ukrajinski predsjednik.

Zahvalivši Zelenskom za učešće na samitu, moldavska predsjednica Maja Sandu ocijenila je veoma važnim što je on učesnik skupa sa kojeg će se poslati poruka osude ruske agresije i solidarnosti sa Ukrajinom.

Sandu je rekla da su razgovarali su o zajedničkim infrastrukturnim projektima i evropskoj budućnosti dvije zemlje.

Ona je poručila da Moldavija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, kao i ideju o osnivanju posebnog tribunala za zločine u Ukrajini.

“Ulažite u naše zemlje, vjerujte u naše zemlje“, poručila je Sandu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.