Agencija iduće sedmice o otvaranju Terminala 2 na tivatskom aerodromu
Aerodrom Tivat

Zvaničan zahtjev

Agencija iduće sedmice o otvaranju Terminala 2 na tivatskom aerodromu

Agencija za civilno vazduhoplovstvo (ACV) početkom sledeće sedmice odgovoriće na zahtjev Aerodroma Crne Gore za otvaranje Terminala 2 na tivatskom aerodromu, saopšteno je Portalu RTCG iz ACV. Prethodno su Aerodromi Crne Gore uputili Agenciji za civilno vazduhoplovstvo zahtjev za izdavanje saglasnosti za stavljanje u funkciju Terminala 2 na Aerodromu Tivat, koji se 2019. godine koristio za opsluživanje odlaznih letova.

"Imajući u vidu najave za ovu ljetnju sezonu, iako je riječ o terminalu koji je predviđen samo za odlazne letove, stavljanje u funkciju bi smanjilo opterećenje glavne terminalne zgrade", saopšteno nam je iz Aerodroma Crne Gore.

Iz Agencije kažu da su inspekcijom koja je izvršena u maju utvrđeni određeni nedostaci, čije je otklanjanje neophodno prije davanja saglasnosti za otvaranje prolaza u Terminalu 2.

"Operator Aerodroma je obavijestio Agenciju da su ovi nedostaci u međuvremenu otklonjeni, što će biti predmet ponovne verifikacije od inspektora Agencije. Nakon ponovnog nadzora koji će biti izvršen u narednim danima s ciljem verifikacije da li su ranije utvrđeni nedostaci otklonjeni i nakon završenog procesa odobravanja izmjena programa bezbjednosti Aerodroma Tivat, Agencija će odlučiti o ovom zahtjevu", saopšteno nam je iz Agencije.

Aerodromi od početka godine opslužili preko 655.000 putnika

Aerodromi Crne Gore su od početka godine do 28. maja opslužili preko 655 hiljada putnika, saopšteno je Portalu RTCG iz ACG.

"To je deset odsto više u odnosu na uporedni period rekordne 2019. godine", kazali su nam iz Aerodroma Crne Gore.

Ocijenili su da ta kompanija radi u punom kapacitetu, te da raduje povećanje broja letova ka Baltiku.

"Posebno nas ohrabruje otvaranje novih linija u Tivtu, a to je, za sada Beč, dok su u najavi već ovih dana Kuvajt Siti (Kuvajt) i Taškent (Uzbekistan) kao i Rijad. Dakle, uz naše tradicionalne goste iz Zapade Evrope i povećanje broja letova ka Baltiku, posebno mjesto svakako zauzima Bliski istok. Preko crnogorskih aerodroma, u ključnim mjesecima ljetnje sezone, bićemo povezani direktnim avio linijama sa nizom država tog regiona kao što su Saudijska Arabija, Izrael, Egipat, Dubai, Kuvajt, Kazahstan i Uzbekistan", kazali su iz ove kompanije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.