Šeki Radončić: Osovina Moskva – Beograd – Banjaluka odlično funkcionše u srcu Evrope i NATO-a
Šeki Radončić

Šeki Radončić: Osovina Moskva – Beograd – Banjaluka odlično funkcionše u srcu Evrope i NATO-a

Orden časti kojim je udarna pesnica „rusko-srpskog sveta“, Milorad Dodik, odlikovao prvog Srbina Crne Gore, Andriju Mandića, govori da je to odličje otišlo u prave ruke, kaže u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba ugledni crnogorski novinar i publicista Šeki Radončić nakon što je lider bh. entiteta RS jučer odlikovao čelnika Nove srpske demokratije i četničkog vojvodu.

Radončić to smješta u kontekst parlamentarnih izbora u Crnoj Gori koji će biti održani za desetak dana.

„Evo i zašto. Ako imamo u vidu činjenicu da je predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik sedam dana ranije (23. maja) uručio najviši orden RS-a Vladimiru Putinu u Moskvi, onda dolazimo do zaključka da taj čin kod prosrpskih glasača u Crnoj Gori dodatno diže rejting četničkom vojvodi Andriji Mandiću. Vrlo je znakovito i to što je istovremeno i Mandićeva desna ruka i koalicioni partner, Milan Knežević, dobio veliko priznanje, ravno ordenu, lično od Aleksandra Vučića, jer ga je srbijanski predsjednik uvrstio u birane govornike, među kojima je, kao što znamo, bio i Dodik, na prošlo sedmičnom kontramitingu u Beogradu“, ocijenio je Radončić.

Podsjeća da je Knežević uzvratio javnom podrškom Putinu, Vučiću, Dodiku i Kosovu.

„Ukazujući javne počasti svojim favoritima na skorim crnogorskim parlamentarnim izborima Putin, Vučić i Dodik šalju direktne poruke srpskom biračkom tijelu u Crnoj Gori da četnički vojvoda Andrija Mandić i njegova desna ruka Milan Knežević uživaju njihovo apsolutno povjerenje i podršku“, podvukao je.

To, kako zaključuje, samo pokazuje da se Rusija, Srbija i manji bh. entitet Republika Srpska direktno miješaju u predstojeće parlamentarne izbore u Crnoj Gori. 

„I kako osovina Moskva – Beograd – Banjaluka odlično funkcioniše na brdovitom Balkanu, u srcu Evrope i NATO-a“, zaključio je Šeki Radončić.

 

Izvor: Radio Sarajevo

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.