Mašković: Umanjivanje zarada zaposlenih u Glavnom gradu neprihvatljivo
Miloš Mašković, Foto: Socijaldemokrate

Mašković: Umanjivanje zarada zaposlenih u Glavnom gradu neprihvatljivo

Šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković ocijenio je za Pobjedu da umanjivanje zarada zaposlenih u Glavnom gradu neprihvatljivo, prije svega zbog činjenice da je rast njihovih zarada uslovljen kvalitetnim rezultatima.

Mašković je u intvjuu za Pobjedu rekao da vjeruje da bi ovakav potez gradonačelnice bio krajnje neprimjeren, te da bi se negativno odrazio na rad organa u Glavnom gradu od čije funkcionalnosti zavisi gotovo trećina građana čitave države.

“Osim toga, rast zarade dogodio se zbog finansijskog momenta u kojem se nalazi naša država. Kada to kažem, mislim na galopirajuću inflaciju koja život građana pretvara u umjesnost preživljavanja, a među tim građanima nalaze se i službenici Glavnog grada” dodao je Mašković.

Na pitanje novinarke Pobjede da li Injac namjenski pravi ovakve poteze, da bi javnosti nametnula stav da je prethodna uprava radila loše, a da je ona zbog toga prisiljena da pravi drugačije poteze i "spašava" grad, Mašković je rekao da moramo biti svjesni toga da je kampanja za parlamentarne izbore u toku i da aktuelna vlast na državnom, ali i gradskom nivou zloupotrebljava institucionalnu prednost.

“Vjerujem da je ovaj potez gradonačelnice još jedan u nizu populističkih poteza u maniru političkog subjekta čiji je ona visoki funkcioner i to nije ništa čudno. Mislim da nema govora o “spašavanju” grada koji je za mandata prethodne gradske uprave imao najveći budžet u svojoj istoriji, koji je proglašen za peti najzeleniji grad u Evropi, koji je u prethodne četiri godine otvorio desetine socijalnih i drugih servisa, koji je u prethodne četiri godine izgradio ili rekonstruisao preko 70 dječijih igrališta i parkova itd” kazao je on.

“Od riječi mnogo više govore djela, a vidjećemo kakva će biti djela nove gradske uprave u naredne četiri godine” zaključio je Mašković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.