Ispred Hrama u Podgorici skup podrške srpskom narodu na Kosovu
Foto: RTCG

Ispred Hrama u Podgorici skup podrške srpskom narodu na Kosovu

Na platou ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici počeo je skup podrške srpskom narodu na sjeveru Kosova.

Grupa mlađih učesnika skupa uzvikuje “Kosovo je srce Srbije”. Na skupu prisutni predstavnici sa liste “Narodna koalicija” Dejan Vukšić, Vladislav Dajković i Marko Milačić.

Okupljeni građani nose zastave Srbije i trobojke.

Srbi u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku treći dan zaredom protestuju protiv novih albanskih gradonačelnika ovih opština.

Dosadašnji čelnici četiri opštine na sjeveru, Sjeverne Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića, naseljenih većinom Srbima, bili su iz Srpske liste i podnijeli su ostavke u novembru prošle godine, u znak nezadovoljstva odlukom Vlada Kosova za preregistraciju automobila sa RKS registarskim oznakama – Republika Kosovo.

Izbore 23. aprila bojkotovali su Srpska lista i većinsko srpsko stanovništvo na sjeveru, koje sada ne prihvata rezultate, odnosno nove predsjednike.

Na tim izborima ukupno je glasalo tek nešto više od 1.500 birača od 45.950 upisanih.

Od toga je glasalo samo 13 Srba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.