U Prijedoru odata počast za 102 ubijene djece

U Prijedoru odata počast za 102 ubijene djece

Nekoliko stotina građana na trgu u Prijedoru obilježio je "Dan bijelih traka" i položio ruže u pomen na 102 ubijene djece.

Kao i ranijih godina, obilježavanja "Dana bijelih traka", kojim se odaje počast i za 3.176 ubijenih, već godinama je predmet spora jer iz Republike Srpske negiraju da se to desilo, odnosno da je građanima koji nisu bili srpske nacionalnosti bilo naređeno da nose bijele trake oko ruke, kako to tvrde Bošnjaci u Prijedoru. 

Tokom obilježavanja stradanja u Prijedoru istaknuto je da žrtve još uvijek nemaju spomenik, iako je inicijativa za izgradnju prvi put upućena Gradu Prijedoru još 2014. godine. 

Okupljeni građani nakon šetnje Prijedorom položili su 102 ruže u obliku kruga za koje su rekli da predstavljaju čistoću, nevinost i poniznost, a na svakoj ruži je bilo ime ubijenog djeteta. 

Kao i svake godine, organizator "Dana bijelih traka" u Prijedoru je inicijativa "Jer me se tiče", a za razliku od prethodnih godina, ove godine na obilježavanju nisu prisustvovali političari.

Izvor:Nezavisne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.