Medicinske sestre i tehničari zakazali protest, revoltirani su odnosom Vlade i sindikata

"Pozvali ljekare da se solidarišu sa njima"

Medicinske sestre i tehničari zakazali protest, revoltirani su odnosom Vlade i sindikata

Medicinske sestre i tehničari u ponedjeljak će održati protest ispred Ministarstva zdravlja.

Kažu kako su duboko revoltirani nemarom i nebrigom Vlade Crne Gore, Ministarstva zdravlja i granskih sindikata zdravstva prema medicinskim sestrama i tehničarima kao najbrojnijom grupom zaposlenih u zdravstvenom sektoru i već duže vrijeme nezadovoljni svojim materijalnim statusom,

"Odbor je definisao ciljeve i zahtjeve prema Ministarstvu zdravlja koji će biti dostavljeni ministru i pročitani na javnom protestu a oni sadrže osnovne preduslove za povećanje zarada medicinskim sestrama i tehničarima,kao i predloge za dodatno poboljšanje ukupnog statusa struke u novom Granskom kolektivnom ugovoru", poručili su oni.

Zahtjevi medicinskih sestara i tehničara po automatizmu znače, kako dodaju, i linearno povećanje zarada i ostalom dijelu zdravstva koje se nalazi u odredbama Granskog kolektivnog ugovora a koji čine medicinski saradnici odnosno nemedicinski kadar. 

"Pozivamo sve medicinske sestre i tehničare da nam se u skladu sa svojim radnim obavezama priključe u protestu. Pozivamo kolege iz nemedicinskog dijela zdravstva da dođu na protest jer će se rješavanjem našeg pitanja riješiti i njihov položaj u zdravstvenom sistemu. Posebno pozivamo naše kolege ljekare da nas podrže u ovom protestu i pokažu punu solidarnost sa nama,svojim najbližim saradnicima i da zajednički poboljšamo naš sveobuhvatni položaj u ustanovama u kojima radimo", istakli su oni.

Izvor:Analitika portal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.