Stoltenberg: NATO smatra da je moguće da Švedska uđe u alijansu do jula
Jens Stoltenberg

Stoltenberg: NATO smatra da je moguće da Švedska uđe u alijansu do jula

Švedsko članstvo u NATO je "apsolutno moguće" do samita Alijanse u Viljnusu u julu, ocijenio je generalni sektretar NATO-a Jens Stoltenberg, dva dana nakon ponovnog izbora Redžepa Tajipa Erdogana za predsjednika Turske, koji se protivi tom prijemu.

"Nema garancija, ali je apsolutno moguće postići rešenje o punopravnom članstvu“ Švedske do samita- rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare u Oslu, gdje se ove nedelje održava neformalni sastanak šefova diplomatija zemalja NATO", prenose mediji.

Stoltenberg je rekao da sada postoji mogućnost prijema Švedske posle predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Turskoj. Turska je uz Mađarsku jedina od 31 zemlje NATO koja još nije ratifikovala članstvo Švedske.

Finska je formalno postala 31. članica Alijanse 4. aprila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.