Patrijarh Porfirije: Naša braća i sestre na Kosovu imaju potrebu i pravo da na svojoj zemlji žive u miru
Patrijarh Porfirije

Patrijarh Porfirije: Naša braća i sestre na Kosovu imaju potrebu i pravo da na svojoj zemlji žive u miru

Patrijarh srpski Porfirije poručio je večeras na molebnu u Sabornom hramu na Vračaru da nikakvi ovozemaljski geopolitički interesi nijesu važniji od čoveka, pa makar on bio i pravoslavni Srbin.

Molimo se svetom vladici Nikolaju da se on moli Gospodu da prosvijetli um onih koji imaju moć i silu ovog svijeta da razumiju i osjete da profit nije važniji od čovjeka bilo koje boje kože, bilo koje vjere, bez obzira kom narodu pripada, pa makar on bio i pravoslavni Srbin, rekao je patrijarh, saopštila je SPC.

Neka Gospod prosvijetli njihov um da razumiju da i naša braća i sestre na Kosovu imaju potrebu i pravo da na svojoj zemlji žive u miru i međusobnom razumijevanju sa drugima, da imaju pravo da ne budu proganjani, da im se ne otima imovina, da im se ne spaljuje ljetina, da im se ne ruše groblja, da ih niko ne goni, da im niko ne ubija djecu, poručio je patrijarh.

Oduvijek na Kosovu, na zemlji koja je naša slava i naš krst, ali i naše vaskrsenje, naš narod živi sa drugim narodima i uvijek je znao da živi zajedno sa njima, da poštuje sve ono što su običaji, što je vjera, što je biće tih naroda, ali je isto tako uvijek imao potrebu da, ako ne prožimajući se sa tim narodima, živi pored njih, kazao je patrijarh Porfirije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.