Dodik: Nećemo dozvoliti da se RS oduzme imovina, to je crvena linija, proglasićemo nezavisnost
Milorad Dodik

Dodik: Nećemo dozvoliti da se RS oduzme imovina, to je crvena linija, proglasićemo nezavisnost

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da taj entitet BiH neće dozvoliti da mu se oduzme imovina, pozvavši sve u Republici Srpskoj da se stave u funkciju njenog ustavnog branioca.

Dodik je ponovo optužio američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija, koga je nazvao “smradom“ da se “petlja“ u unutrašnje stvari BiH i da “opet govori o tome u nadi da će ga neko poslušati“.

“Mi kažemo da ga nećemo poslušati. U onome momentu kada se odluče, a imamo informaciju da će se odlučiti da putem nepriznatog visokog predstavnika (Kristijana Šmita) uđu u sferu regulisanja imovine, istog trenutka ćemo zakazati Narodnu skupštinu i Vladu i donijeće se odluka o statusu Republike Srpske“, kazao je on novinarima u Banjaluci.

Dodik je ocijenio da Republika Srpska nema drugog izlaza, a da američki ambasador misli da sve zna i da ima prava da sve može da radi.

“Onda kaže da to (državnu imovinu) možemo dobiti na raspolaganje. Kakvo raspolaganje? Pravni status imovine je regulisan, a ako neko može da da na raspolaganje imovinu, to može da da samo Republika Srpska, nikakva BiH“, kazao je predsjednik RS-a.

Po njegovim riječima, prave se „tajni pakleni planovi“ da se RS oduzme imovina da bi ona postala „prazna ljuštura“, jer je transfer prenijet u Sarajevo.

Dodik je naglasio da RS zna šta znači ukoliko kaže da se „povlači crvena linija“ i proglasi nezavisnost.

“Znamo ako proglasimo nezavisnost, ako nas na to natjeraju, da ćemo morati da snosimo represije koje dolaze sa strane Zapada, ali mi imamo druge prijatelje i nijesmo baš neko ko nema nikoga“, naveo je on.

Govoreći o preletu dva borbena američka aviona iznad Bosne i Hercegovine, Dodik je kazao da je i to “samo sprovođenje sile“.

“Zato i ova dva aviona, ali oni će samo naletjeti i preletjeti. Vjerujem da će oni visoko letjeti iznad Republike Srpske“, rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.