DPS: Nastavak mržnje i šovinizma na stadionima, ovo ne smije da bude novo lice crnogorskog fudbala

DPS: Nastavak mržnje i šovinizma na stadionima, ovo ne smije da bude novo lice crnogorskog fudbala

Možda neko i vjeruje u slučajnosti, ali porast mržnje i šovinizma na našim fudbalskim stadionima upravo se dešava u posljednje tri godine, koliko i traje proces potpunog unižavanja građanske Crne Gore i relativizacije svake situacije koja je donedavno bila nezamisliva u crnogorskom društvu, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista.

"Sjetićemo se izliva šovinizma 2021. godine na utakmici Budućnost – Dečić, takođe u finalu Kupa Crne Gore, tada na račun Albanaca. Sjetićemo se i sramnih događaja iz 2022. godine, sa utakmice Petrovac – Jezero, kada se dio crnogorske javnosti zgražavao na dotad nezapamćenom primjeru šovinizma iz mržnje, podstaknutog direktno iz rukovodstva jednog prvoligaškog kluba", poručili su iz te stranke.

Sinoćnji događaj iz Podgorice, dodaju oni, samo je nastavak trenda propasti, koji po svemu sudeći ne zaobilazi sportska borilišta.

"Očekivati od ove Vlade da se pozabavi tim problemom – bilo bi potpuno uzaludno. Ipak, obećavamo građanima da će naredna vlast, u kojoj će biti Demokratska partija socijalista, sa svim nadležnim institucijama, počev od FSCG do Uprave policije, istrajavati u rješavanju ovog problema – koji ne smije da bude novo lice crnogorskog klupskog fudbala", zaključuju u DPS-u.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.