Milatović danas sa Boreljom i Varheljijem
Jakov Milatović

Milatović danas sa Boreljom i Varheljijem

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović danas ide u posjetu Briselu gdje će se sastati sa Žozepom Boreljom, visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku, i Oliverom Varheljijem, komesarom za proširenje i susjedstvo.

Kako je najavljeno iz službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, istog dana Milatović će posjetiti sjedište NATO-a, gdje će razgovarati sa Mirčeom Džoanom, zamjenikom generalnog sekretara i ambasadorima Kvinte pri Alijansi.

Program nastavlja 31. maja odlaskom za Moldaviju gdje će učestvovati na Samitu Evropske političke zajednice u Kišinjevu. Tog dana imaće bilateralni sastanak sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom i predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon Der Lajen.

“Osim toga, predsjednik Milatović će imati i niz bilateralnih susreta sa drugim šefovima država i vlada zemalja učesnica Samita”, navedeno je u najavi. 

Ovo je drugi Samit Evropske političke zajednice, koji predstavlja međuvladin forum za političke i strateške diskusije o budućnosti Evrope.

 

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.