Peruničić ponovo pred sudom zbog nezakonitog prisluškivanja

Peruničić ponovo pred sudom zbog nezakonitog prisluškivanja

Suđenje bivšem direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejanu Peruničiću održaće se 31. maja u Višem sudu u Podgorici.

Protiv Peruničića su podignute tri optužnice zbog zloupotrebe službenog položaja.

U jednoj od njih tereti se za nezakonito prisluškivanje funkcionera i aktivista Demokratskog fronta u hotelu "Palas" u Petrovcu 2020. godine.

Peruničiću se od ranije sudi za optužbe da je u vrijeme njegovog mandata prisluškivao bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

U drugom slučaju tereti se da je nezakonito snimao i pratio funkcionere nekadašnjeg Demokratskog fronta (DF), Demokratske Crne Gore, Socijalističke narodne partije (SNP) i Ujedinjene Crne Gore, bivšeg premijera Zdravka Krivokapića, preminulog mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i nekoliko novinara.

Suđenje Peruničiću prekinuto je prošli put u martu ove godine zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja. 

Podsjetimo, bivši šef ANB-a uhapšen je 2021. godine, u sklopu istrage o prisluškivanju Katnića u čijem je kabinetu tada pronađen prislušni uređaj.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.