Peskov: Protiv Rusa se vodi opšti rat, moramo biti čvrsti
Dmitrij Peskov.

Peskov: Protiv Rusa se vodi opšti rat, moramo biti čvrsti

Rusija, protiv koje se vodi rat, treba da bude oštra, ali će Moskva stavljati do znanja Zapadu svoje zabrinutosti, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Protiv nas se, u širokom smislu riječi, vodi rat na svim poljima, bilo da je riječ o međudržavnim, imovinskim odnosima, ekonomiji i tako dalje. Oni zadiru u ono što je ranije bilo apsolutno sveto, ali, istovremeno vidimo kako se svi ti nepokolebljivi temelji ruše“, kazao je Peskov u intervjuu programa „Moskva. Kremlj. Putin“ na TV „Rusija 1“.

Prema njegovim riječima, ovo sprovode predstavnici kolektivnog Zapada koji trenutno ni od čega ne prezaju.

Portparol je takođe istakao da Rusija ne treba da podlegne emocijama.

„Treba da sačuvamo trezveno razmišljanje, sabranost i snagu, da činimo ono što nam koristi i što najbolje odgovara našim interesima. Treba da budemo čvrsti, ali otvoreni za to da jasno govorimo o našim zabrinutostima, trenucima koji su nam neprihvatljivi, kao i čime ćemo se boriti, u opštem smislu te riječi. Sve to im moramo staviti do znanja“, objasnio je Peskov.

Odgovarajući na pitanje da li Rusija ima snage i resurse da sve privede kraju, on je naglasio da ukrajinski sukob ima svoj cilj.

„Ciljevi koje je objavio predsjednik Vladimir Putin su nepromijenjeni i biće ispunjeni“, zaključio je portparol.

Prethodno je Peskov izjavio da su zapadne zemlje svakim danom sve više umiješane u sukob u Ukrajini, ali specijalna operacija će se nastaviti i Rusija će osigurati svoje interese.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.