Abazović: Rekordan izvoz roba dokaz da se ekonomija Crne Gore kreće sigurnim putem
Dritan Abazović

Abazović: Rekordan izvoz roba dokaz da se ekonomija Crne Gore kreće sigurnim putem

Pored rekordnog prihoda od turizma, koji predstavlja izvoz usluga, rekordan izvoz roba dokazuje da se ekonomija Crne Gore kreće sigurnim putem, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

"Prema podacima Centralne banke Crne Gore, izvoz roba iz Crne Gore je dostigao rekord od kada se mjeri i za prvi kvartal iznosi 226,8 miliona eura. Poređenja radi, u prvom kvartalu 2019. godine izvoz roba je iznosio 101 milion eura, 2020. godine 95 miliona eura, 2021. godine 108 miliona eura, a 2022. godine 216 miliona eura", poručio je Abazović.

Kako je istakao, pored rekordnog prihoda od turizma, koji predstavlja izvoz usluga, rekordan izvoz roba dokazuje da se ekonomija Crne Gore kreće sigurnim putem

"Evo najboljeg primjera kako se sa suzbijanjem korupcije i kriminala, eliminacijom monopola i rušenjem tajkunsko-kumovske ekonomije stvara bolja distrubucija pravde", poručio je Abazović.

Samim tim, kako je naglasio, rastu i svi ekonomski parametri u zemlji.

"Idemo dalje, podižemo životni standard i gradimo državu u kojoj će biti privilegija živjeti Hrabro - na pravom smo putu!", poručio je Abazović.

 

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.