Zaharova: Osuđujemo provokacije Prištine, odgovornost na SAD i EU
Marija Zaharova

Zaharova: Osuđujemo provokacije Prištine, odgovornost na SAD i EU

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da Rusija osuđuje provokativne antisrpske postupke Prištine koji dovode situaciju do goruće faze i ugrožavaju bezbjednost na Balkanu, prenose mediji.

Zabrinuto pratimo još jedno zaoštravanje situacije u autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija, gdje se nastavljaju progon i nasilje nad autohtonim srpskim stanovništvom, koje organizuju kosovski albanski radikali- poručila je Zaharova.

Ona je naglasila da odgovornost za postupke prištinskih vlasti u potpunosti snose Sjedinjene Američke Države i Evropska unija, prenosi Kosovoonline.

Prema njenim riječima, SAD i EU ne djeluju kao mirotvorci, već kao podstrekači sukoba, koji podrivaju međunarodno-pravne osnove rešavanja kosovskog pitanja i odlažu postizanje međusobno prihvatljivog rešenja, koje je moguće samo oslanjanjem na Rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN 1244.

Zaharova je dodala da SAD i EU nisu učinile ništa da urazume rukovodstvo kosovskih Albanaca i natjeraju ga da ispuni obaveze iz Briselskih sporazuma iz 2013. i 2015. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.