SNP: 19 godina čekamo pravdu

SNP: 19 godina čekamo pravdu

Ni danas, devetnaest godina poslije, nema javnog odgovora na pitanje ko je ubio Duška Jovanovića, ko je pucao i zbog čega, poručili su iz Socijalističke narodne partije (SNP) a povodom godišnjice od ubistva jednog od osnivača te stranke.

“Na današnji dan prije 19 godina mučki je ubijen jedan od nas – Duško Jovanović, urednik dnevne novine Dan, jedan od osnivača Socijalističke narodne partije, dugogodišnji poslanik SNP u crnogorskom Parlamentu”, saopšteno je iz SNP-a.

IMGc56a97cbcd906c65cd2da8186c227235V

Navode da ni danas, devetnaest godina poslije, nema javnog odgovora na pitanje “ko je ubio Duška Jovanovića, ko je pucao i zbog čega”.

“Vjerujemo da je iza nas vrijeme kada je novinarstvo u Crnoj Gori bilo zarobljeno od strane režima, od strane onih koji su Crnu Goru doveli na najnižu ljestvicu u svakom smislu. Nekada ponosna država zbog tih i takvih je postala prepoznata u svijetu po kriminalu i korupciji, po obračunima klanova, ubistvima i sumnjivim poslovima. Od kada se prije tri godine Crnoj Gori dogodio narod i vratila vjera u demokratiju i vladavinu prava, vratila se i nada da će brzo stići i odgovori na pitanja ko je i zašto ubio Duška Jovanovića”, dodaju iz SNP-a.

IMGc64eb6927bb68107649b426a968b4a8aV

Konačno je, smatraju u partiji, Crna Gora “na pravom putu”.

“Za Socijalističku narodnu partiju, Duško Jovanović je oduvijek bio simbol istine i pravde i istrajaćemo u tome da se konačno saopšte odgovori na pitanja koja postavljamo već 19 godina.
Duško je za svoju slobodno izgovorenu riječ dao svoj život. Dužni smo da zbog istine i pravde za koju se borio, zbog njegovog rano prekinutog časnog i poštenog života, saznamo ko je to sebi dao za pravo da nekome oduzme život kako bi prikrio svoja nepočinstva. I da ga stigne kazna kakvu zaslužuje. Uvjereni smo da je taj dan blizu”, zaključuju iz SNP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.