Milatović: Zahtijevam od nadležnih potpuno rasvjetljavanje slučaja ubistva Jovanovića

Milatović: Zahtijevam od nadležnih potpuno rasvjetljavanje slučaja ubistva Jovanovića

U ime građana Crne Gore zahtijevam od nadležnih organa potpuno rasvjetljavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović položio je vijenac na mjesto na kojem je prije 19 godina ubijen glavni i odgovorni urednik "Dana" Duško Jovanović.

Milatović je istakao da je, nažalost, Duškovo ubistvo jedan mučan dio naše prošlosti.

Građani očekuju, kako je kazao, apsolutno otkrivanje nalogodavca ubistva Duška Jovanovića i rasvjetljavanje kompletnog slučaja.

"To je ono što dugujemo Dušku, svim slobodnim novinarima koji su u prethodnih 30 godina za vrijeme trajanja nedemokratskog režima u Crnoj Gori nosili baklju slobode i slobode riječi", kazao je Milatović.

On je kazao da se nada da se nikada neće ponoviti ono što se dogodilo Dušku Jovanoviću.

"Nadam se da se u Crnoj Gori nikada neće ponoviti ono što se desilo Dušku, i što se dešavalo mnogim novinarima na način što su bili diskriminisani, ugnjetavani, samo zato što su nosili slobodnu rioječ u prethodnom periodu jednog nedemokratskog režima", kazao je on.

Poručio je da je tužno što u prethodnih 19 godina na godišnjicu ubistva Duška Jovanovića nijesu dolazili dosadašnji predsjednici Crne Gore.

"Ne znam je li dobro što sam ja ovdje danas, ili je tužno što u prethodnih 19 godina nijesmo imali predsjednika koji predstavlja građane Crne Gore i koji je morao da ovdje dođe", kazao je on.

Poručio je da je neprihvatljivo bilo šta drugo osim kompletna istina kada je u pitanju ubistvo Duška Jovanovića i da kao rezultat te istine, svi oni koji su učestvovali u ovom činu, budu kažnjeni.

poruka1481x900

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.