Milović: Specijalni zatvor rješenje na koje mafija nema odgovor

Milović: Specijalni zatvor rješenje na koje mafija nema odgovor

Kao jednu od važnih mjera za pravosuđe, program "Pravda sad" predviđa izgradnju specijalnog zatvora sa jednokrevetnim tipom ćelija. Budući zatvor u Mojkovcu mora se izgraditi po tom sistemu i na taj način omogućiti da svi oni koje goni SDT, tokom postupka, kao i nakon presude, borave isključivo u njemu, rekao je funkcioner Pokreta Evropa sad Andrej Milović.

"Na ovaj način spriječiće se da članovi OKG i pripadnici mafije, ostvaruju kontakt sa svojim klanovima i saradnicima, čime bi se prekinuo komandno-organizacioni lanac mafije. U spuškom zatvoru članovi OKG imaju povlastice, borave u ćelijama sa po pet plus zatvorenika, dogovaraju poslove, kontrolišu i dalje trgovinu narkoticima i šverc, igraju video igre, gledaju filmove i ponašaju se kao na produženoj maturskoj ekskurziji, a ne mali broj ubistava desio se kroz naručivanje, organizaciju i koordinaciju upravo iz zatvora. Da ne govorimo o korupciji koja cvjeta u zatvoru radi nabavke telefona, narkotika i dobijanja povlašćenog položaja", rekao je Milović. 

Navodi da je specijalni zatvor rješenje na koje mafija nema odgovor.

"Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije su konkretne mjere koje nudi program "Pravda sad" a ne isprazne političke floskule. Podrži Evropu sad, Milojka Spajića za premijera" naglasio je Milović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.