"Država bi se teško odrekla dobiti od 60 miliona eura"

Sea Dance festival ove godine neće biti održan u Crnoj Gori. I dok javnost ovih dana svjedoči o oprečnim stavovima organizatora tog muzičkog festivala i Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, pitanje je koliko je dobrobiti Sea Dance donio samoj Buljarici i njenim mještanima.

Ko je kome više valjao, Crna Gora Sea Dance-u ili Sea Dance Crnoj Gori, pitanje je koje se može čuti ovih dana dok su u drugom planu oni koji su u svojim domovima svjedočili odličnom ozvučenju.

"Vidite gdje su kuće, na 20 metara od bine pukli su prozori. Znači ,sedam dana prije i poslije koncerta života nije bilo u Buljarici. Tu su šleperi, mi imamo dvije ulice u Buljarici, obećali su nam nove puteve, ništa nije urađeno", kazao je hotelijer i ugostitelj Ilija Armenko.

A nakon poteza Agencije za zaštitu konkurencije koja je blokirala podršku države Sea Dance-u, iz organizacije tog festivala su ukazali da su Crnoj Gori do sada donijeli preko 60 miliona eura. Naš sagovornik je dobio čak i besplatne ulaznice.

"Imali smo nekoliko besplatnih ulaznica, što nas mještane nije interesovalo, oni sve organizuju u krugu koncerta. I prodaju pica, te hrane i svega, koliko su PDV platili, koliko je kucano.  Što se tiče njihove organizacije, to je besprekorno, da bi postigli nivo i uzeli pare, ali da je država 60 miliona uzela to su priče za malu djecu. Ko bi se odrekao 60 miliona dobiti", kazao je Armenko. 

Pored bolje infrastrukture bilo je obećanja da će sa festivalom doći i više gostiju.

"Međutim, od obećanja ništa. Bilo je tu gostiju sa zapada ali znate kako, tu naprave lom par sati i ide se i ujutru opet dovode, ali to je sve omladina. To nije jak gost, gost koji je moćan koji hoće da ostavi pare. Ja ne kažem da treba ići protiv festivala, ali to na nekom drugom mjestu", kazao je Armenko.

A osim drugog mjesta, za održavanje Sea Dance-a, sada su u opticaju i druge države.

Izvor RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.