Netflixov dokumentarac uznemirio gledaoce: Ovi policajci moraju biti izvedeni pred lice pravde

Netflixov dokumentarac uznemirio gledaoce: Ovi policajci moraju biti izvedeni pred lice pravde

Novi dokumentarac na Netflixu “Victim/Suspect” izazvao je bijes kod gledalaca koji ostali iznenađeni odnosom policajaca prema ženama koje su prijavljivale seksualno zlostavljanje.

Dokumentarac koji je izašao 23. maja na platformi Netflix govori o ženama kojima se nije vjerovalo kada su policiji prijavljivale seksualno zlostavljanje.

Režiju potpisuje Nancy Schwartman, a dokumentarac uključuje stvarne snimke žrtava i iskaze svjedoka u policijskim stanicama. U njemu novinarka Rae de Leon istražuje slučajeve žena optuženih za lažno prijavljivanje silovanja i drugih seksualnih zlostavljanja, prenosi Klix.

“Nađite vremena i gledajte ovaj dokumentarac. Bićete ljuti gledajući kako ih policija ispituje”, “Ovi policajci su najodvratniji ljigavci na planeti”, “Sada sam ljut i želim sve spaliti”, “Dokumentarac ‘Victim/Suspect’ dokazuje da su privilegirani bijelci još uvijek najopasniji predatori na ovoj planeti”, “Svi policajci u ovom dokumentarcu moraju biti izvedeni pred lice pravde”, bili su samo neki od komentara na društvenim mrežama.

Na Twitteru se oglasila i advokatica Christy Heiskala koja radi na slučajevima seksualnog zlostavljanja i diskriminacije, napisavši da se nada da će svi pogledati ovaj Netflixov dokumentarac kako bi shvatili šta je ona naučila tokom svog rada sa žrtvama u posljednjih 15 godina. Posebno se zahvalila novinarki Rae de Leon.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.