Vujović: Ključni cilj da Crna Gora postane članica EU

Vujović: Ključni cilj da Crna Gora postane članica EU

Generalni sekretar SDP i kandidat za poslanika na listi “SDP – Za našu kuću" Ivan Vujović kazao je da je njihov ključni cilj da Crna Gora do kraja mandata naredne Vlade okonča pregovarački proces i postane članica EU.

- Kao jedina partija koja ima trodecenijski kontinuitet zalaganja za EU usmjerićemo svu svoju političku energiju da do tog cilja dođemo. Crna Gora gubi milijarde eura pomoći iz evropskih fondova zbog blokiranja integracionog  puta. To znači manje novca za razvoj, slabiji životni standard, slabije zdravstvo, školstvo, manje razvijenu poljoprivredu, manje šansi za mlade. Prethodne vlasti korupcijom a ove nove služeći tuđim interesima, doveli su do toga da je potpuno zaustavljen EU put zemlje. Ovih dana stižu ocjene iz Brisela da nas mogu prestići ratom razorena Ukrajina i Moldavija- istakao je on.

Nakon ovog, kako kaže, posrtanja jasan je plan za budućnost.

- Sa antievropskim snagama i sa antievropskom politikom ne može biti pomaka naprijed ka završetku pregovora sa EU.Rješavanje institucionalna blokade, korjenite reforme i jačanje vladavine prava, te borba protiv korupcije i kriminala ključni su  zadaci koje stoje pred Crnom Gorom. Ovo moraju biti prvi koraci nove vlasti jer put ka EU nema alternativu- zaključio je on.

On je poručio da "žele našu kuću na Zapadu, u društvu demokratski i ekonomski najrazvijenijih zemalja a ne služenje tuđim interesima i povratak, razvoj po evropskim a ne balkanskim mjerilima".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.