Milatović o preispitivanju simbola: Sve je moguće preispitati, demokratski ću se odnijeti prema toj inicijativi

Milatović o preispitivanju simbola: Sve je moguće preispitati, demokratski ću se odnijeti prema toj inicijativi

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da će se kao predsjednik svih građana, demokratski odnijeti prema svakoj demokratskoj inicijativi, uključujući i onu poslanice DF Jelene Božović, koja je predložila da se preispitaju državni simboli.

''Na putu ka pomirenju državne simbole, himnu i zastavu potrebno je u narednom peridu preispitati i o tim pitanjima promjenom Ustava postići konsenzus i vratiti slobodaraku trobojku kao vjekovni simbol Crne Gore, poručuje poslanica Nove srpske demokratije, Jelena Božović.

''Njena izjava je negdje rezultat jednog načina na koji se možda sadašnji simboli u prethodnom periodu donošeni u kontekstu nedovoljne inkluzivnosti i čini mi se da takve izjave jesu jedna mjera nedovoljnog osjećaja njihove neuključenosti u prethodnom periodu u procese u Crnoj Gori. Moramo to da promijenimo - da oko ključnih stvari treba insistirati na koncenzusu i treba u tom procesu odlučivanja uključiti što broj društvenih aktera'' rekao je Milatović.

A na pitanje "mislite li da je potrebno preispitati simbole, Milatović kaže:

''Vidite u jednoj demokratiji sve stvari je moguće preispitati. Moj odnos je vrlo jasan oko simbola - oko njih treba da se okupljamo. To nisu teme koje treba otvarati ali kao predsjednik svih građana demokratski ću se odnijeti prema svakoj demokratskoju inicijativi ukljucujući i tu'' rekao je Milatović. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.