Lukašenko: Rusija predvodi prelazak na multipolarni svijet
Aleksandar Lukašenko

Lukašenko: Rusija predvodi prelazak na multipolarni svijet

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da je autoritet Rusije u svijetu ogroman i da ona predvodi prelazak na multipolarni svijet, a da Bjelorusija ide u korak sa njom.

Rusija treba da bude veoma aktivna. Uprkos tome što Zapad u svim medijima vrišti protiv Rusije, njen autoritet je ogroman. Rusija je rizikovala i suprotstavila se unipolarnom svetu. Rusija predvodi te procese - rekao je Lukašenko na plenarnoj sjednici Evroazijskog ekonomskog foruma.

On je istakao da će doći do saveza zemalja koje ujedinjuje želja za ekonomskom i političkom stabilnošću, osiguravanjem nove arhitekture ekonomske bezbjednosti, prenio je "Sputnjik".

Lukašenko je ukazao i da se centar svjetske ekonomije nepovratno pomjera ka zemljama u razvoju i da je to Rusija, vjerovatno, shvatila prije svih i počela je da uspostavlja aktivne kontakte sa afričkim državama, ali da Amerikanci pokušavaju da uspore taj proces i da drže Rusiju podalje od Afrike.

Međutim, dodao je Lukašenko, zemlje u razvoju spremne su da brane svoje interese i sopstveni put razvoja.

 

Izvor: Nezavisne 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.