Hapšenja u zemljama regiona zbog trgovine drogom
Iilustracija

Hapšenja u zemljama regiona zbog trgovine drogom

U srijedu od jutra su u toku hapšenja i pretrage u okviru međunarodne policijske akcije protiv trgovaca drogom u Hrvatskoj, te Bosni i Hercegovini, Belgiji, Hokandiji, Njemačkoj i Sloveniji.

Akcijom koordinira hrvatska policija.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Hrvatske saopštilo  je da su policijski službenici ujutro 24. svibnja uhitili nekoliko osoba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

Akcija je započela je u jutarnjim satima na području nekoliko država, uključujući i Hrvatsku, a usmjerena je na razbijanje zločinačkog udruženja čije se djelovanje povezuje s krijumčarenjem i preprodajom droge, naveli su iz MUP-a.

U toku je sprovođenje hitnih dokaznih radnji pretrage doma i drugih prostorija na području Policijskih uprava zagrebačke, sisačko-moslavačke, primorsko-goranske i krapinsko-zagorske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predaće osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, a protiv njih će podnijeti kaznenu prijavu Kancelariji za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.