Advokat Lekić: Agović pušten da se brani sa slobode, došlo je do nesporazuma

Advokat Lekić: Agović pušten da se brani sa slobode, došlo je do nesporazuma

Advokat Damir Lekić, koji zastupa Sašu Agovića, obratio se medijima povodom saopštenja da je Agović uhapšen zbog nasrtaja na svoju partnerku.

-Dana 22.5.2023. u jutarnjim časovima došlo je do određemog događaja koji je u potpunosti pogrešno shvaćen od strane roditelja oštećene i njenih punomoćnika a tiće se Saše Agovića. To je rezultiralo velikim nesporazumom koji je doveo do toga da protiv Saše Agovića bude podnijeta projava policiji. A koja je djelovala ekspresno pa je nedugo zatim u KCCG uhapšen Saša Agović, gdje se nalazio radi ukazivanja povreda zbog određenih povreda koje je prethodno zadobio zbog nečeg sasvim drugog a ne zbog bilo kakvog djelovanja prema oštećenoj - naveo je Lekić.

Advokat dodaje da je tu došlo do velikog  nesporazuma, pa je Saša Agović lišen slobode.

- I dana 23.5 u 9.30 časova  je kao osumnjičeni za krivičmo djelo zlostavlnanje sproveden na saslušanje u ODT u PG gdje je negirao izvršenje tog djela i u cjelosti iznio odbranu. A da je ono što je u tužilaštvu ispričao zapravo tačno ispostavilo se nedugo zatim. Istog dana sat vremena kasnije njegova odbrana je potvrđena i to do posljednjeg detalja upravo iskazom oštećene a zatim iniskazima druga dva svjedoka koja je ODT podgorica saslušao- kazao je Lekić.

Dodaje da budući da je to bio jedini osnov za zadržavanje i krivični progon, a drugih dokaza nije bilo.

- Saša je pušten da se branu sa slobode, a mogu slobodno da se usudim da prognoziram da će kod takvog stanja stvari i dokaza u spisina predmeta ubrzo u odnosu njega biti odbačena i krivična prijava.  Na identičan način je oštećena govorila i u policiji, pa je za sad nepozbato i veoma čudno zašto je Saša lišen sobode, zadržan i krivićno procesuiran- smatra Lekić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.