Đuričković: I Fridom haus potvrdio institucionalni i vrijednosni sunovrat
Socijaldemokrate

Đuričković: I Fridom haus potvrdio institucionalni i vrijednosni sunovrat

Najnoviji izvještaj Freedom House-a potvrdio je da je 30. avgusta 2020 godine. došlo do sloma sistema. Da je ne samo srušen evropski put Crne Gore već da su u Skupštini urušena osnovna ljudska prava građana te da je trenutna polazna tačka ponovno pokretanje osnovnih reformi u društvu, saopštio je danas sekretar Socijaldemokrata Crne Gore Miloš Đuričković.

Poručuje da su totalni sunovrat svih vrijednosti i institucija, koji je elaboriran u izvještaju Freedom House-a, prethodno potvrdile i brojne druge međunarodne institucije. 

“Jasno je indetifikovan i potencijal koji je crnogorska politička scena dobila podmlađivanjem i novim snagama. Sa čim smo saglasni, uz opasku da rezultati izbora neće potvrditi pomenuti potencija koliko potezi koje će ti subjekti povući več 12. juna. Ukoliko političko logiciranje novih snaga bude na nivou dosadašnjih gamechanger-a poput URE, SNP-a, i ostalih “centraša” koji su najzaslužniji uz DF za ovakav izvještaj FH-a, izvjesno je da će Crna Gora nastaviti svoj sunovrat a dragocjeno vrijeme biti potrošeno na obračune i podjele umjesto reformi i napretka“, zaključio je Đuričković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.