DPS Zeta: Demokrate da ne budu dio komičnog, velikosrpskog performansa
Demokratska partija socijalista

DPS Zeta: Demokrate da ne budu dio komičnog, velikosrpskog performansa

Nakon nemuštog, konfuznog i kontradiktornog pokušaja pravdanja javnosti od strane predsjednika Opštine Zeta Mihaila Asanovića, a oko sramnog čina sprječavanja kićenja Zete državnim zastavama, Opština Zeta je ponovo predmet ismijavanja crnogorske javnosti usljed pokušaja usvajanja besmislene deklaracije o povlačenju priznanja Kosova u lokalnom parlamentu, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista.

"Danima unazad slušamo paradoksalne prijetnje Asanovića koje nasumično upućuje raznim ljudima, na koje se, pritom, niko ne osvrće. Asanović i njegova partija su naprasno dobili potrebu za očuvanje granica oko teritorije aerodroma, kao da je to bilo kad i kome bilo upitno", saopšteno je iz DPS-a.

Podsjetili su Asanovića da jedine granice koje on treba da brani su one koje je, uz performanse, sam međio u toku izborne kampanje, a koje su desetinama kilometara šire od onih do aerodroma.

Ukoliko kako navode za santimentar odstupi od tih granica, kao i obećanja vezanih za kolektor, jedini čin koji je realan jeste njegova neopoziva ostavka.

"Kada je u pitanju Asanovićeva deklaracija o povlačenju priznanja Kosova, koja već mjesecima predstavlja predmet ismijavanja crnogorske javnosti, napominjemo da ista, prije svega, nema pravno utemeljenje u zakonu o lokalnoj samoupravi, te kao takva ne bi smjela biti uvrštena u dnevni red Skupštine", dodaje se u saopštenju.

Pozvali su predsjednika Skupštine opštine Zeta, Luku Krstovića, da ovu deklaraciju ne uvrsti u dnevni red i time ne obilježi početak svog mandata flagrantnim kršenjem zakona i Poslovnika.

"Sa druge strane, uzevši u obzir ranije istaknute stavove partije kojoj pripada vezano za poštovanje suvereniteta država okruženja, dobrosusjedske odnose, kao i stavove u dijelu evropskih i evroatlantskih integracija, očekujemo da jedna ovakva inicijativa ni u kom smislu ne može dobiti podršku sa njihove strane", ističe se u saopštenju.

Pozvali su Demokrate kao i njihove koalicione partnere u Zeti i Glavnom gradu da se javno odnesu prema ovakvoj inicijativi i time razjasne svoje stavove ukupnoj javnosti i odgovore na grube prozovke Asanovića.

"Na kraju, pozivamo i Asanovića da se makar i sad, nakon 100 dana rada okrene rješavanju realnih problema građana, kako Zeta ne bi nastavila da služi za podsmijeh crnogorskoj javnosti, da ne bude opština koja je neđeljama unazad zatrpana smećem, opština sa razorenom putnom infrastrukturom i opština koja nije u stanju da formira sopstvene organe", zaključili su iz DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.